У Кам’янці-Подільському колядки співали, бюджет приймали

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Прийняття основного кошторису на наступний рік, це, безперечно, одна з найважливіших подій для будь-якої міської ради, адже від цього залежить життя громади у майбутньому році. Цього разу депутати на відмінно впоралися зі своїм завданням. Одноголосно всі тридцятеро народних обранців, присутніх у залі, його схвалили.

Тож двадцятого року дохідна частина міського бюджету складає 708 млн грн, це майже на двісті мільйонів менше, ніж у дев’ятнадцятому. Однак Фонд соціального страхування України забирає частину видатків на себе, тому в кінцевому рахунку грошей у наступному році у міській скарбниці очікується більше, ніж цього року. Міський голова Михайло Сімашкевич відзначив, що вперше буде закрито всі потреби міста із зарплатою та преміями бюджетникам. Передбачено гроші на реалізацію проектів громадського бюджету на 1 млн 934 тис.грн. Отже в наступному році мешканці селища цемзаводу матимуть поле для міні-футоболу, волейболу і баскетболу, безпритульні тварини отримують житло, буде відремонтована пластова домівка, учні школи №1 зможуть проводити заняття із фізкультури на новому спортивному майданчику, а прихильники бойових мистецтв займатимуться в оновленому спортзалі. Ще одна гарна новина – з 13 січня у місті курсуватиме автобус, що перевозитиме дітей з обмеженими можливостями.

Ще на початку сесії народним обранцям підняли настрій різдвяними вітаннями і колядками учні навчально-виховного комплексу з центром реабілітації для слабозорих дітей. Звісно, школярів не залишили без подарунків. На додачу з вітальним словом перед загалом виступили єпископ РКЦ Леон Дубравський і настоятель Храму Святих Апостолів Петра і Павла ПЦУ отець Олександр Цісар.

  • Бажаю, щоб праця міської ради приносила плоди, – сказав очільник кам’янецьких католиків. – Ми всі разом служимо народу і Богу, а винагорода буде там, у Нього на небі.

Крім питань, що стосувалися розподілу коштів, міські депутати прийняли звернення до Хмельницьких облдержадміністрації та облради аби зберегти Кам’янець-Подільський дитячий спеціалізований санаторій.

Ще одне звернення міський орган самоврядування разом з Духовною радою міста адресував Президенту і Верховній Раді України з проханням не допустити порушення прав віруючих у законі про запобігання та протидії дискримінації. Адже згідно з цим проектом висловлювання релігійних переконань, їх вільне вираження може розцінюватися як порушення законодавства, що суперечить праву на свободу совісті і релігійних переконань.

Разом з тим кримінальна справа за лікарське недбальство, відкрита проти директора міського перинатального центру Олександра Гурського, змусила депутатів рекомендувати меру звільнити його з посади, хоча Михайло Євстафійович вже заборонив керівнику медичного закладу займатися на період ведення слідства лікарською справою.

І на тому, з почуттям виконаного обов’язку, народні висуванці закрили 83 новорічно-передсвяткову сесію. Як не як – на носі католицьке Різдво.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар