«Schola millitaria» запрошує на знайомство з «живою історією»

Насичену реконструкторськими подіями, пізнавальними лекціями та екскурсіями програму пропонує цьогоріч в оновленому форматі фестиваль живої історії «Schola millitaria». 29 вересня – 1 жовтня Старий замок покаже те, чого раніше не показував.

– Відмінність цьогорічного фестивалю від попередніх у тому, що на «Scholа millitaria-2017» ми поєднаємо історичну реконструкцію та музей, – говорить директор історичного музею-заповідника та голова міського військово-історичного товариства Олександр Заремба. – До нас завітає більше сотні учасників. Загалом це – середньостатистична кількість реконструкторів на типових європейських фестивалях.

За словами організатора фестивалю, традиційно свої реконструкторські можливості демонструватимуть «Курінь Печерської сотні» (Київ, Львів), «Мушкетери Виговського» (Одеса, Київ), «49 орта джамаат» (Київ), наше військово-історичне товариство, гості з Польщі. А також вперше планується приїзд реконструкторів з… Великобританії, досвід яких був би цікавим для українців. Так, британці мають намір продемонструвати показові виступи по тактиці пікінерських підрозділів.

Уся програма фесту розділена на два блоки: власне, реконструкторський і пізнавальний. До першого увійдуть 4 паблік дисплеї (презентації) груп історичної реконструкції з коментарями ведучого, змагання мушкетерів та пікінерів, маневри та церемоніал піших підрозділів залоги, змагання в стрільбі з луку.

Другий блок заходів наповнять екскурсії табором учасників для всіх бажаючих, робота ремісничого містечка, виставка предметів археології з розкопок в Старому місті, дитячий майданчик для юних мушкетерів, лекції та майстер-класи.

Доповнить програму виступ відомого лірника, кобзаря і бандуриста Тараса Компаніченка.

Варто зазначити, що вхідна плата на період проведення фестивалю до Старого замку не зміниться.

За матеріалами сайту міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар