Газ в Суржі та Нагорянах буде

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Мешканці Нагорян упродовж декількох років поспіль безрезультатно чекали на газифікацію їхнього села. Однак терпець увірвався, й вони звернулися до керівництва району з вимогою: або в їхніх оселях має найближчим часом запалати блакитний вогник, або ж вони вдадуться до більш радикальних дій і перекриватимуть траси міжнародного значення. Люди не можуть зрозуміти, чому зволікають газовики з підключенням, адже газопровід підвели, розводку по домівках зробили, можна б уже й користуватися таким довгоочікуваним благом цивілізації.

Тож як довго ще чекати селянам на подачу газу й коли здійсняться їхні мрії? З такими запитаннями ми звернулися до голови райдержадміністрації Василя СУКАЧА.

– На Кам’янеччині вже завершили прокладання основного газопроводу в Завалецькому напрямку, який був заморожений з 2012 року. Планували, що незабаром всі населені пункти цього напрямку будуть газифіковані. Почали з Суржі. Та з січня цього року вступила в дію нова постанова НКРЕКП, відповідно до якої вноситься низка змін щодо процедури підключення та врізки до основної газомагістралі. Тому майбутнім користувачам довелося вносити корективи у підключення своїх осель до блакитного палива. Аби це не дуже вдарило по гаманцю селян, за сприяння народного депутата Володимира Мениченка на газифікацію з фонду регіонального розвитку планується залучити 4 млн 800 тис.грн за умови співфінансування з районного бюджету – 500 тисяч.

Але це ще не означає, що відразу в усіх людей запалає блакитний вогник. Бо в когось немає лічильника, хтось ще не зробив розводки, комусь, відповідно до нової постанови, потрібно перенести газовий лічильник за межі земельної ділянки. І тому ці роботи трохи дали збій. З початку проведення газифікації в Суржі до підключення дали згоду лише 20 абонентів, а зараз бажаючих втричі більше. Тож потрібно кілька тижнів, аби узгодити усі технічні нюанси, і, сподіваюся, що під кінець літа у їхніх оселях буде газ.

Одразу ж після цього приступимо до Нагорян. Там аналогічна ситуація – перенесення лічильників, взяття на баланс газопровода сільською радою… Нещодавно у мене була зустріч із головою Довжоцької сільської ради Русланом Рябим та директором кооперативу. Ми узгодили план дій, обговорили ситуацію. Тож сподіваюся, що одразу після газифікації Суржі блакитне паливо надійде і в Нагоряни.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар