ПАНДЕМІЯ У ЦИФРАХ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Ситуація з COVID-19 близька до катастрофічної, і кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Верховній Раді 3 листопада.

За його словами, навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн.

«Ми дійшли точки неповернення і близькі до катастрофи. Ситуація критична не тільки в Україні, а й в усьому світі», – зазначив Степанов.
І це красномовно підтверджують цифри. Так, за минулу добу, 4 листопада, в Україні виявили майже десять тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. За весь час пандемії в Україні захворіло 430467 осіб; одужало – 184782 особи. Летальних випадків – 7924.

Про те, що ситуація з епідемією набуває критичного характеру, зазначив під час брифінгу і перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш. За станом на вечір 4 листопада на Хмельниччині зареєстровано 19149 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. На лікуванні перебуває 11440 осіб: 1017 лікується стаціонарно, 10423 – амбулаторно. Одужало 7236 осіб (38,3% від підтверджених випадків). Внаслідок ускладнень через COVID-19 в області померло 383 особи.

За словами посадовця, лікувальні заклади Хмельниччини, що надають допомогу хворим на COVID-19, працюють у напруженому режимі. Особливо складна ситуація із заповненістю ліжкомісць у Хмельницькій міській лікарні (99% заповненості), Хмельницькій інфекційній лікарні (84%), Славутській ЦРЛ (99%), а також у Городоцькій ЦРЛ (93%). За потреби пацієнти перенаправлятимуться до інших лікувальних закладів.
Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 64,24%. На Кам’янеччині в центральній районній лікарні перебуває 57 хворих із підтвердженим діагнозом та 26 із підозрою; у міській – відповідно 52 та 30.

На звітну дату в Кам’янці-Подільському від початку пандемії зафіксовано 1597 випадків захворювання. Наразі на лікуванні перебуває 824 особи, одужало – 735. Летальних випадків – 38. У районі – 909 інфікованих; з них лікуються – 555; одужали – 340. Від ускладнень внаслідок інфікування померло 14 жителів Кам’янеччини.

Під час брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш порушив і питання купівлі лікарських препаратів хворими на коронавірус за власний кошт. Як зазначив посадовець, лікування захворювання на коронавірусну інфекцію у медичних закладах здійснюється за рахунок коштів НСЗУ та обласного бюджету. По кожному медичному закладу витрачання коштів в ОДА моніторять щодня. Так само, як і наявність лікарських препаратів. Їхні запаси за потреби поповнюють.

Проте, як наголосив Роман Примуш, хворі зі суміжними захворюваннями, які потребують додаткового лікування, необхідні препарати, звичайно, купують за власний кошт.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар