МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ З ГАСІННЯ ЛІСОВОЇ ПОЖЕЖІ В КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ ЛІСГОСПІ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

За інформацією Державного агентства лісових ресурсів України в 2020 році було ліквідовано понад 2,5 тисячі лісових пожеж на площі понад 70 тис. га. Збитки від них перевищили 19 млрд грн. Щоб запобігти знищенню лісових масивів від вогню у майбутньому, лісівники відпрацьовують навички локалізації та ліквідації лісових пожеж, проводять тренування, аби підготуватися до боротьби з вогняною стихією. Адже під час пожежонебезпечного сезону, коли ризик займань зростає, готовність особового складу та техніки має бути на найвищому рівні.

З 25 по 26 травня в державному підприємстві «Кам’янець-Подільське лісове господарство» на базі Маківського лісництва проводились міжобласні дводенні тактико-спеціальні навчання з гасіння великої лісової пожежі.

У них брали участь сили і засоби зведеного загону Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства щодо протидії пожежам у природних екосистемах у складі відділень Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Новоушицького, Славутського, Шепетівського лісгоспів, Хмельницького лісомисливського господарства, а також підрозділи ДСНС у Хмельницькій області, зведений загін Чернівецького ОУЛМГ.

За планом навчання керівник лісгоспу (керівник гасіння пожежі) повідомляє Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, що є загроза розвитку пожежі та можливий перехід у верхову лісову пожежу й просить залучити сили та засоби зведеного загону Хмельницького ОУЛМГ.

Перший заступник начальника повідомляє Держлісагентство про розвиток ситуації. Після повідомлення Хмельницьке ОУЛМГ приймає рішення про залучення сил та засобів обласного зведеного загону в кількості 19 чоловік особового складу та 4 одиниць пожежної техніки до гасіння умовної лісової пожежі.

Прибувши на міце розповсюдження вогню, зведений загін у складі пожежної машини ЗІЛ-131 та трьох лісопожежних модулів із залученням 19 чоловік особового складу приступає до гасіння умовної лісової пожежі.

Перший заступник начальника Хмельницького ОУЛМГ Золотий П.С. повідомляє Держлісагентство про ситуацію, яка склалась, та просить залучення до гасіння додаткових сил і засоби . Держлісагентство України приймає рішення про залучення зведеного загону №24 Чернівецького ОУЛМГ, який прибуває у складі 2 одиниць техніки та 9 чоловік особового складу і приступає до гасіння лісової пожежі.

Спільними зусиллями розповсюдження пожежі вдається зупинити, локалізувати та ліквідувати.

Пресслужба ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар