ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАТОРІВ НА КНЯЗІВ КОРІАТОВИЧІВ?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чимало скарг і звернень від кам’янчан надходить щодо величезних заторів, які утворюються по вул.Князів Коріатовичів, у напрямку від села Мукша Китайгородська до центру міста. Як повідомляють у міській раді, проблема із довжелезними чергами автівок у районі залізничного переїзду виникла не сьогодні. Її корені сягають часів розбудови тут величезного житлового мікрорайону. 

Саме відсутність загальної концепції розвитку інфраструктури в той період і вплинула на подальший розвиток подій. Адже єдина дорога, що з’єднує Мукшу Китайгородську з містом, – це вулиця Князів Коріатовичів. Щодня сотні сімей добираються нею до місць роботи, а діти – до навчальних закладів у центральні райони, оскільки своєї школи чи дитячого садочка вони не мають. Додайте ще збільшення кількості автомобілів і приєднання 12 сіл до Кам’янця… Логічно, що ця траса не може впоратися зі щільним транспортним потоком. І прикро, що всі ці роки ніхто не звертав на неї уваги, а водії потерпали від незручностей.

Які кроки вже зроблено міською владою для вирішення цієї проблеми і що ще у планах?

«Цього року ми взялися за ліквідацію «тягучки» від села Мукша Китайгородська, запропонувавши жителям громади альтернативний проїзд, – каже міський голова Михайло Посітко. – Спершу виділили кошти на сам проект, розробили проектно-кошторисну документацію, отримали експертний висновок, провели тендер на виконання робіт.

І от саме зараз проводиться капітальний ремонт покриття дороги від вул. Князів Коріатовичів до вул. Вокзальна. Вже найближчим часом цей транспортний коридор буде відкритим для легкових автомобілів, що значно зменшить навантаження на залізничний переїзд.

Ще один крок, який ми плануємо, – розширення дороги від Мукші Китайгородської в напрямку міста додатковою смугою. Технічно забезпечити значно більшу транспортну спроможність через переїзд можливо. Кошти в бюджеті на це закладені. Наразі схема організації руху знаходиться на погодженні патрульної поліції Хмельницької області.

Також маю надію, що «Укрзалізниця» все-таки погодиться взятися за ремонт самого переїзду, адже це питання – в її компетенції».

За інформацією прес-служби міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар