Гроші повинні працювати

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

 – Я проти консервування коштів на рахунках. Очікуючи вигоди від депозиту, інфляційні процеси з’їдають відсотки, піднімають ціни, гається час, коли їх можна було вкласти в розвиток місцевої інфраструктури. Гроші повинні «крутитися». Це моє тверде переконання, звісно, в кожного є право вибору, – переконана голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз, яка 6 липня з робочим візитом відвідала Кам’янець-Подільський.

Очільниця провела нараду з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів міста та району за участю голови РДА Василя Сукача, заступника міського голови Сергія Бабія, начальника ГУ ДКСУ у Хмельницькій області Олександра Мельничука, керівника Кам’янець-Подільського управління служби Надії Попової.

У цілому зустріч була побудована на інформуванні про зміни в бюджетній нормативно-правовій базі, роз’ясненні питань єдиного казначейського рахунку, складання електронної звітності, альтернативи обслуговування учасників бюджетного процесу в державних банках з наголосом на недоліках та перевагах такого переходу, особливостях бюджетної організації в ОТГ тощо. Затим Тетяна Слюз розповіла про роботу центрального апарату з метою консолідації, модернізації, спрощення бюджетного процесу, зменшенні його бюрократичності на всіх рівнях. Тут головний казначей зупинилася, зокрема, на впровадженні нових програмних продуктів та пояснила розширені функціональні можливості системи дистанційного обслуговування з використанням ПТК «Клієнт Казначейства – Казначейство». Окремим блоком йшло повідомлення про напрацювання механізмів захисту інформаційних ресурсів в органах служби.

Наостанок Тетяна Слюз подякувала присутнім за співпрацю, а владі – за теплий прийом і анонсувала проведення восени виїзної колегії ДКСУ на базі нашого міста.

Окрім цього, високопосадовець з подарунками завітала у гості до дітей казначеїв Донеччини, що за її ініціативи відпочивають у дитячому таборі «Дністровська Чайка», а також зустрілася з військовослужбовцями Кам’янець-Подільського військового гарнізону, в тому числі військовиками 48 бригади.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ. 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар