КУДИ ВИНЕСТИ ЯЛИНКУ

Автор: | Опубліковано Новини, Оголошення Немає коментарів

Із завершенням різдвяних та новорічних свят у кам’янці-подільському будуть розміщені мобільні пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію.

Адже щорічно близько 5 тисяч ялинок різного розміру опинялися на сміттєзбірних майданчиках, а потім – і сміттєзвалищах міста.

Зрозуміло, що це створювало додаткове навантаження на полігон твердих побутових відходів. Тому з 2017 року в Кам’янці-Подільському почали частково подрібнювати ялинки на тріску. Для цього закупили установку дроблення, яка працює від валу відбору потужності трактора МТЗ-80. Знаходиться вона на балансі КП «Кам’янецький парк».

Торік таким методом було подрібнено близько 1,5 тис. ялинок. Частину тріски (1 тонна) здали на паливо в КП «Міськтепловоденергія», а частина пішла на мульчування грунту в парках та на клумбах. Всього було перероблено близько 3 тонн – 15 куб.м.

Цього року визначено місця для складування новорічних ялинок та подальшої утилізації шляхом подрібнення поряд зі сміттєзбірними майданчиками за адресами:

  • м-н «Жовтневий» – вул.Миколи Гордійчука, 13;
  •  центральна частина міста, біля перехрестя вулиць Шевченка – Гунська (навпроти дитячого атракціону);
  • м-н цукрового заводу, біля перехрестя вулиць Юрія Громового – Князя Володимира;
  • м-н «Черемушки» – Героїв Небесної Сотні, 34;
  • Руські фільварки – вул. Івана Франка, 1 (біля церкви).

Дроблення ялинок здійснюватиме КП «Кам’янецький парк» протягом 20-21 січня цього року. Водночас відомо, що впродовж 16-19 січня мешканці міста та управлінські компанії зможуть залишити ялинки за вказаними адресами.

За інформацією пресслужби міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар