16 СЕСІЯ – ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Напередодні Водохреща, 18 січня, депутати вкотре зібралися на чергове засідання 16 сесії Кам’янець-Подільської міської ради. Цього разу розглянули програми, пов’язані з благоустроєм. Цьому передувало розширене засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та зв’язку, на яке депутати збирались двічі, аби ретельно (як полюбляють казати наші народні обранці «у дрібну клітинку») розглянути згадані вище програми.

Проте знову не обійшлося без скандалів. Предметом обговорення стали пости депутата, члена фракції ВО «Свобода» Мар’яна Тарасенка. Із заявою виступила депутатка від фракції «Рідне Місто» і за сумісництвом заступник генерального директора з економічних і правових питань КП «Міськтепловоденергія» Світлана Лень, у якій звинуватила свободівця в тому, що закликаючи в соцмережах не платити за комунальні послуги, надані «Міськтепловоденергією», він порушував етику поведінки українського депутата і діяв безвідповідально, що гіпотетично може призвести до зупинки підприємства і нанести непоправних збитків комунальному господарству міста. Стосовно ж рейдерського захоплення згаданого підприємства, яке було вказано як причина не сплачувати комуналку, то депутатка ще раз наголосила, що генеральний директор КП Валерій Гордійчук перебуває на лікарняному, тому його звільнення міським головою є незаконним. У відповідь Мар’ян Олексійович заявив, що завжди сплачує комуналку й далі вважає, що підприємство протиправно захопили, а все, що написав у «фейсбуці», це його особиста думка.
Загалом засідання тривало в напруженій атмосфері, прихильники міського голови Михайла Посітка, які прийшли до сесійної зали, викриками звинувачували опозиціонерів з депутатського об’єднання «Ми кам’янчани» в блокуванні роботи міськради. А ті у відповідь погрожували покинути залу засідань, якщо міський голова не наведе порядок.

Приступаючи вже безпосередньо до розгляду питань благоустрою, депутатка і голова фракції «За Майбутнє» Майя Гурська оголосила, що завдяки тому, що депутати досконало вивчили програми, вдалося уникнути помилок, які б коштували місту близько 9 млн грн. На що депутатка і голова фракції ВО «Свобода» Ірина Шелепницька відповіла, що ці гроші забрали з капітальних ремонтів. Як би там не було, а міська рада одностайно підтримала програми «Благоустрій Кам’янець-Подільської міської територіальної громади на 2022 рік», на яку виділи 109 млн грн, а також «Забезпечення контролю за благоустроєм та санітарним станом і оперативного інформування на території Кам’янець-Подільскої територіальної громади у 2022 році». Затвердження цих програм дозволить розблокувати виплату зарплат комунальникам міста.

Далі робота депутатського корпусу не просунулась. Депутатське об’єднання «Ми Кам’янчани» знову наполягало на своїх вимогах щодо розгляду кадрових призначень. Але щоб закрити 16 сесію, опозиціонери запропонували розглянути проекти рішень, які ще тягнуться з вересня, і таким чином вичерпати порядок денний. Міський голова Михайло Посітко після консультації зі своєю фракцією погодився на такий варіант. Проте, коли почалося голосування, його опоненти не дали голосів.

Оскільки решта проєктів рішень, не менш важливих для громади, спортсменів, дітей, залишилася не підтримана, Михайло Посітко вирішив дати можливість розглянути ці питання повторно на засіданнях депутатських комісій. Як заявив очільник міста, аби «проговорити їх ще раз», а до того оголосив перерву в засіданні Кам’янець-Подільської міської ради.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар