«ГРУ ДОЛІ» ЗНІМАЛИ У КАМ’ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Наприкінці вересня на 5-му каналі відбулася прем’єра нового сезону проєкту «Гра долі» – телевізійного документального серіалу про історії життя, кохання і творчості видатних українців від давніх часів до XX століття. Частина зйомок відбувалася у Кам’янці-Подільському. Тут знімали серію про Симона Петлюру.  

«Наш останній герой – Симон Петлюра. Недооцінений, не згаданий. Спробуємо внести свою краплю в історичну правду про долю України. Дехто вважає першою столицею України Харків, який був окупований більшовиками. Але вже 1919 року  столицею незалежної України став Кам’янець-Подільський. І звісно, наша кіноекспедиція була в цю соборну столицю України. УНР, Гетьманат, Директорія. І багато інших подій, пов’язаних з життям патріота України – Симона Петлюри», – розповідає продюсерка проєкту Галина Криворчук.

Першу частину фільму «Симон Петлюра» можна буде переглянути вже цієї суботи, 23 жовтня, о 8:05 ранку на 5 каналі, а прем’єра другої частини відбудеться у ранковому ефірі 30 жовтня. Після показів в ефірі 5-го каналу усі фільми нового сезону будуть доступні для перегляду на офіційному YouTube-каналі: youtube.com/c/ГРАДОЛІ

Загалом у новому сезоні аудиторії представили 5 історій про 5 відомих особистостей, які творили нашу державу в минулому і залишаються маркерами національної ідентичності до наших днів: князі Острозькі, письменники Іван Котляревський та Микола Гоголь, художник Олекса Новаківський, громадський діяч Симон Петлюра. Через призму приватного життя та історій кохання глядачі дізнаються про їхню творчість і внесок в скарбницю української та світової культури. Зйомки нового сезону проходили в мальовничих місцях України, музеях і заповідниках, що пов’язані з біографіями героїв нового сезону: Полтава і Львів, Київ і Кам’янець-Подільський, Дубно і Острог, Ніжин і Диканька.

Автором серіалу «Гра долі» є студія «ВІАТЕЛ», а здійснюється він за підтримки Українського культурного фонду. Проєкт розпочався ще у 2005 році і вже налічує понад сто епізодів. Його незмінною ведучою і сценаристкою є Наталка Сопіт, режисером-постановником – відомий в Україні режисер Василь Вітер, а продюсером і сценаристом Галина Криворчук. Всі попередні сезони викладені у вільному доступі на офіційному YouTube-каналі «Гра долі».

Ольга ПРОКОПЕНКО.

P.S.: Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар