Фестивальні родзинки вересня

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Хоч кажуть, що осінь – час хандри та ностальгії, в Кам’янці дотримуються трохи іншої думки. Адже повеселитися та відірватися на повну можна в будь-яку пору року, була б охота. Тож у перший місяць осені Кам’янець-Подільський запрошує мешканців та гостей міста пофестивалити й зустріти золоту пору не тугою, а драйвом, запальними гулянками та цікавим і пізнавальним спілкуванням з однодумцями.

Уже 1-3 вересня на площах та вулицях міста гудітиме RespublicaFEST – один із найбільших музичних та street art-фестивалів, відомий в Україні та далеко за її межами, який щорічно проходить на території старовинної фортеці. Цього року для відвідувачів діятимуть 5 сцен по всьому місту, також традиційно проходитимуть різноманітні соціальні, освітні, урбаністичні та мистецькі проекти. До того ж, як запевняють організатори, цьогорічна Respublica буде останньою, що проходитиме в такому форматі.

2 вересня в рамках проведення RespublicaFest у кав’ярні «Щасливий кіт» відбудеться автограф-сесія та спілкування із зірками фестивалю.

16 вересня у Кам’янці зніматимуть «Караоке на Майдані» з її незмінним ведучим, суддею кількох талант-шоу Ігорем Кондратюком. Тож наші кам’янецькі таланти мають чудову нагоду «засвітитися».

17 вересня Кам’янечична прийматиме Кубок України з мотокросу. На трасі села Колибаївка з 9-ї ранку екстремали на мотоцклах, квадроциклах та джипах змагатимуться за звання кращого в своїх класах.

21-23 вересня запрошує III Всеукраїнський культурний форум “Кам’яний острів”, основними заходами якого стануть V Кам’янець-Подільський форум “Ініціативна молодь-2017”, тематичний лекторій, презентації успішних громадсько-культурних проектів, майстер-класи, воркшопи, творчі зустрічі з відомими діячами культури та мистецтв України.

21 вересня стартуватиме Всеукраїнський форум “Літсторія”, який триватиме 2 дні. Програма заходу передбачає літературно-музичний вечір, відкриття виставки, дискусійний клуб, що проходитимуть на різних локаціях історичного музею-заповідника.

23 вересня в залі Магдебурзького права Ратуші відбудеться Форум молодіжних ініціатив. Активісти зможуть представити свої проекти та поділитися результатами діяльності за рік.

29 вересня -1 жовтня пройде Shola millitaria – традиційний фестиваль живої історії. У цей час кам’янецька фортеця повернеться в першу половину XVII століття.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар