Як «Лінк» кошти на АТО збирав

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

– Що тобі потрібно?

– Трохи пам’яті…

Кожен знає: якщо справа до душі, то за нею час спливає непомітно. Саме тому й незчулася, як збігло майже півтори години, протягом яких тривала благодійна вистава народного театру-студії «Лінк» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Запитай колись у трав». Я й раніше чула про цей відомий у місті колектив, але з його творчими доробками досі не була знайома. Тож те, що побачила на сцені «Розмаю», просто вразило.

Насправді п’єса досить складна для сприйняття, психологічно важка, дія відбувається в пам’яті. Молоді люди воєнного покоління звертаються до нас, своїх нащадків, і те, про що вони говорять, сьогодні аж ніяк не втратило своєї актуальності. Не буду вдаватися в подробиці, але запевняю: десяток акторів за мінімуму декорацій зуміли настільки реально висвітлити моральні пошуки та вагання людської душі, що ані я, ані глядачі в залі ні на мить не засумнівалися в реальності того, що відбувається. Вони переживали, кохали, відчували біль від катувань та вмирали разом із героями…

Я вже давно не пригадую такої навали емоцій від перегляду сценічного твору. І це стосується не лише мене. Зал ридав, дорослі чоловіки й молоді хлопці — в тому числі. Тож, звісно, я не втрималася, аби не викласти своїх міркувань з приводу побаченого в листі-відгуку:

«Любов. Ненависть. Зрада. І війна. Як же на часі ця п’єса!

Страшно. Моторошно. Мурашки по шкірі — протягом усієї вистави.

Вражена професійністю акторів. Вірила кожному їхньому слову.

Спасибі!».

Тож від душі рекомендую всім: якщо з’явиться така можливість, обов’язково перегляньте виставу у виконанні талановитого колективу «Лінк», долучіться до прекрасного, оцініть рівень майстерності акторів. Відтепер і я не втрачатиму такої нагоди. Скажете, реклама? А чому б і ні, якщо люди цього заслужили?

Наостанок зазначу, що постановка здійснена за підтримки волонтерів Кам’янця-Подільського. Як повідомив у соціальних мережах художній керівник театру-студії «Лінк» Валерій Свереда, за кошти від продажу білетів буде придбано взуття для бійців третього зенітно-ракетного батальйону тридцятої моторизованої бригади Володимир-Волинського, де служать і наші кам’янчани, зокрема командир батальйону Дмитро Кучерук.

Також по завершенні вистави волонтери Кам’янця-Подільського зібрали кошти для сім’ї загиблого в зоні АТО героя-«кіборга» Руслана Коношенка.

Наталя КАМІНСЬКА

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар