ЩО ЇСТИ, ЩОБ НЕ БУЛО ТРОМБІВ

Автор: | Опубліковано Здоров'я Немає коментарів

Розріджувати кров допомагають спеціальні медичні препарати, але їх треба вживати з обережністю. Доцільніше подбати про правильні продукти при щоденному харчуванні.

Продукти, які допомагають зменшити густоту крові, це – рослинні олії, жирна морська риба та риб’ячий жир, морська капуста, томати, червонокачанна капуста, часник, мед, пророщена пшениця, ягоди, багаті на саліцилову кислоту (малина, червона смородина, вишня, чорнослив, журавлина, виноград та ізюм, полуниця), а також яблука, груші, кавун, огірки, гранат, хурма, цитрусові, імбир, кориця, кмин, кріп. Увага! Людям, які мають проблеми із згортанням крові, слід уникати продуктів, які сприятимуть розрідженню крові. Натомість тим, хто недавно переніс інфаркт чи інсульт, варто уникати продуктів, що провокують підвищене тромбоутворення.

До продуктів, що згущують кров, належать: цукор, гречка, банани, картопля, солодощі, жирна білкова їжа, субпродукти тваринного походження, копченості, соління, газовані напої, листя салату, шпинату тощо.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар