10 найкорисніших продуктів, які подовжують життя
Чи знаєте ви, що за допомогою їжі можна продовжити свою активність, молодість і життя на кілька десятиліть? І список найкращих продуктів-геропротекторів виглядає наступним чином.
10 місце: вівсянка.
Здатна знижувати вміст цукру в крові, корисна при низькій кислотності шлункового соку, млявому травленні. Також корисна при запорах і проносах.
9 місце: часник.
Часник знижує дію шкідливих речовин в організмі, розширює судини, знижує кров’яний тиск, підтримує функцію серцевого м’яза і клітин головного мозку. Знижує ризик розвитку онкозахворювань.
8 місце: зелений чай.
За своїм антиоксидантними властивостями чашка зеленого чаю рівноцінна порції овочів. Також містить багато речовин, що протидіють раковим і серцево-судинним захворюванням, та знижують вміст цукру і холестерину в крові.
7 місце: морська риба.
Вживання жирної морської риби 5 разів на тиждень знижує ризик інсульту на 54% завдяки ненасиченим жирним кислотам і бета-каротину.
6 місце: какао.
Містить велику кількість сильних антиоксидантів. В бобах какао їх більше, ніж у зеленому чаї. Часте вживання какаовмісних продуктів знижує ймовірність появи ракових захворювань, виразки шлунка, сінної лихоманки і зміцнює імунітет організму.
5 місце: пророщена пшениця.
Один з корисних продуктів харчування. Очищає організм від шлаків і токсинів, нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Регулює обмін речовин і активізують імунну систему.
4 місце: яблука.
Яблука містять пектини, антиоксидант кверцетин, залізо, йод. Регулярне споживання яблук сприяє очищенню організму, знижує рівень холестерину і ризик серцево-судинних і ракових захворювань.
3 місце: виноград.
В чорному винограді, насамперед у шкірці і кісточках, міститься велика кількість ресвератрола – одного з найпотужніших природних антиоксидантів, який діє в десятки разів сильніше за вітамін Е.
2 місце: помідори.
Одним з найпотужніших природних антиоксидантів, відомих на сьогодні, є лікопен. Помідори містять найбільше лікопену. Він впливає на імунну систему, прискорює оновлення тканин. Знижує ризик розвитку ракових захворювань.
1 місце: чорниця.
Ця ягода – найсильніша з усіх природних антиоксидантів. Вона не тільки зміцнює зір, а й здатна відновлювати багато функцій організму та протидіяти старінню. Завдяки вживанню чорниць декілька разів на тиждень поліпшується передача нервових імпульсів, що запобігає хворобам Паркінсона та Альцгеймера.