МИЛОСЕРДНИЙ ПОКРОВ БОЖОЇ МАТЕРІ

Автор: | Опубліковано традиції Немає коментарів

14 жовтня Православна Церква відзначає свято Покрови Божої Матері. Це особливе свято має історію, яка сягає Х століття: місто Константинополь було оточене ворогами, греки розуміли, що може допомогти лише диво… І воно відбулося. Цьому посприяло мудре рішення імператора, який звелів зібратися усім для спільної молитви у Влахернському храмі, де зберігалася свята Риза Божої Матері. Звісно, у цей складний для народу час люди покладалися лише на милість Божу. О четвертій годині ночі святий Андрій, Христа ради юродивий, підвів у молитві очі догори і побачив Божу Матір, поряд з нею йшли Іоанн Предтеча, Іоанн Богослов, ангели й багато святих. Пречиста Діва слізно молилася за християн: «Царю Небесний, прийми всяку людину, що молиться Тобі і закликає Ім’я Моє на допомогу, нехай не відійде від Лиця Мого убогою і не почутою». Потім зняла сяючий покров, яким було вкрито Її голову, та розгорнула його над усіма, хто тієї ночі молився в храмі. Підбадьорені розповіддю про небесне заступництво Богородиці, греки, хоча й з малими силами, але рішуче взялися захищати рідне місто та здобули перемогу. Бог подарував людям Свою безмежну милість. Захистив їх та зігрів Своєю батьківською опікою й турботою.

Погодьтеся, наскільки потрібною для нас сьогодні, у такий складний для України час, свята молитва Божої Матері. Страшна війна відбирає в нас рідних, близьких, друзів, знайомих, відбирає рідні будинки й міста, відбирає спокій, душевний затишок і радість. Втрати невимовні. Щодня… Живемо в суцільному страху. Чи не час об’єднатися в спільній молитві? Це найбільша допомога, яку ми можемо надати одне одному й рідній Україні. Молитва має велику силу, вона єднає людей, огортає людську душу теплом, дарує міцну надію. Молитва – справжні духовні обійми. Наш обов’язок – молитися одне за одного, військових, рідну країну, тим самим ми проявляємо опіку, турботу й любов. Не забуваймо, що у кожного з нас є велика Покровителька – Пречиста Діва, Яка завжди готова піднести Свої святі слізні молитви до Небесного Престолу за нас, дітей своїх.

Свято Покрови Божої Матері наче нагадує нам про спасіння, яке можливе лише від Бога. Лише Божа милість, любов та віра можуть нас врятувати. 14 жовтня – не день відпочинку, розваг і масових гулянь. Це дуже важливий день молитви до Богородиці. У це свято Вона особливо нас чує, але… лише тоді, коли ми до Неї звертаємося. Її Материнське серце надзвичайно чуйне й милосердне. Свята Богородице, у такий складний час спаси усіх нас, порятуй нашу Україну!

Громадська організація «Батьківський комітет захисту дітей».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар