ПОДВІЙНИЙ ДУБЛЬ В.ВАНАТА

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

Як ми уже повідомляли, триває серія міжнародних благодійних футбольних матчів, які проводить ФК «Динамо» (Київ). Вони проходять під гаслом «Матч за мир! Зупинимо війну».

26 квтіня динамівців приймав один із найкращих клубів Європи – переможець Ліги чемпіонів 1997 р., Володар Кубку Кубків 1966 р., 8-разовий чемпіон Німеччини – ФК «Борусія» (Дортмунд). На футболках спортсменів був напис «Зупиніть геноцид у Маріуполі». У стартовому складі «Динамо» (Київ) на поле «Зігналь Ідуна парк» вийшов вихованець кам’янецького футболу Владислав Ванат.

На третій хвилині триходівка Ройс – Голланд – Байно-Гіттенс завершилася влучним ударом останнього. Але наші відповіли ударом у «дев’ятку» В.Буяльського – 1-1. На 11 хвилині той-таки В.Буяльський довгим пасом кинув м’яч вперед на В. Ваната. Влад, вигравши боротьбу в захисника, низовим ударом вразив дальній лівий від себе кут воріт «Борусії». Динамівці вийшли вперед з рахунком 1-2. Після декількох сейвів Г.Бущана, на 35 хвилині розрізним середнім пасом вперед В.Ваната виводить у штрафну площу дортмундців капітан «Динамо» Сидорчук, і Влад вражає ближній правий кут воріт «Борусії» – 1-3.

Цікавий матч двох європейських команд охарактеризувався значною кількістю нереалізованих моментів. Команди не забили по одному пенальті – (Шапаренко – Рейньєр). На 65 хвилині Роте скорочує відставання німців до мінімуму – 2-3. Як виявилося згодом, цей рахунок, попри все, що побачили глядачі, став фінальним. Тож перемога «Динамо» (Київ) – 2-3. Влад відіграв весь матч.

А вже 28 квітня динамівці проводили благодійний матч у Хорватії, граючи із 22-разовим і поточним чемпіоном Хорватії, володарем Кубка (Ярмарок) УЄФА 1967 року – «Динамо» (Загреб). Гравці вийшли на матч разом із українськими дітьми, які зараз перебувають у Хорватії. Хорвати та українці традиційно прихильно ставляться одні до одних. Представники дружньої країни разом із нашими воїнами стояли і нині стоять на захисті територіальної цілісності України.

Як і в попередньому поєдинку, Влад Ванат вийшов у стартовому складі. Вже на 8 хвилині після швидкої контратаки і пасу з лівого флангу Довбика, Влад відкриває рахунок. На 16 хвилині В.Ванат, замикаючи пас з правого флангу В.Буяльського, забиває другий м’яч – 0-2.

Хорвати теж додали обертів і ще у першому таймі після ударів Вукотича та Менало відновили рівновагу. Рахунок 2-2 виявився у матчі підсумковим. Динамівці провели 10 замін протягом матчу, при цьому Владислав дограв поєдинок до кінця.

На 4 травня намічено матч киян із швейцарським «Базелем».

Олег МАЗУРИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар