«НИВА» АТАКУВАЛА, А «ПОДІЛЛЯ» ЗАБИВАЛО

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

Наприкінці вересня, пройшли другі заключні матчі чемпіонату України (ЧУ) з мотоболу. Якщо гра у Вознесенську не мала турнірного значення, то матч у Кам’янці-Подільському давав шанс переможцю уникнути останнього місця. Нічия влаштовувала кам’янчан.

Суперник кам’янецького «Поділля-Мотору» – «Нива» з Вишняків Полтавської області, минулими роками була у лідерах чемпіонатів. Але перед стартом ЧУ-2021 «Нива» втратила деяких гравців. Зокрема забивного Сергія Пузика.

У Вишняках «Поділля» зіграло з «Нивою» внічию – 1-1. У гостей є багато досвідчених мотоболістів, на відміну від молодого «Поділля». Мабуть тому «Нива» одразу взялася атакувати ворота кам’янчан ударами на будь-який смак. Юрій Жиденко, Олександр Ходосов, граючий тренер Володимир Бойко завдали майже десяток ударів в площину воріт кам’янчан тільки за першу чверть. Не відставала від них і вишняківська молодь. Але вище всіх похвал зіграв воротар «Поділля» Ярослав Кравчук. Як сказав начальник команди Павло Відлацький, після гри з’ясувалося, що Ярослав отримав перелом руки і відіграв з переломом півтора періоди матчу.

Наші відповіли на 12-й хвилині, коли Влад Мудрик вдарив трохи вище воріт. У другій чверті воротар кам’янчан знову видав декілька сейвів. На 25-й хвилині в атаці «Поділля» В’ячеслав Янішин залишив м’яч В.Мудрику, який сильним верховим ударом відправив його з під перекладину воріт гостей – 1-0.

Велика перерва затягнулася в часі. Після неї «Нива» знову зайнялася масованими атаками, яким надійно протистояв воротар «Поділля». Чимало довелося попрацювати і в захисті Дмитру Дмитриченку, Денису Новаковському, Олексію Пастуху, яким допомагали і атакуючі гравці. Постраждав у грі й мотоцикл Д.Дмитриченка, якого довелося із відірваним переднім колесом виносити з поля.

На початку останньої чверті кам’янчани атакували по центру, і В.Мудрик завдав верхового удару із 25 метрів. М’яч влетів у лівий кут воріт, тож рахунок став 2-0 на користь кам’янчан. «Нива» знову видає серію атак з ударами по воротах наших мотоболістів, з якими справляється воротар Я.Кравчук. На 55-ій хвилині кам’янчани проводять вдалу атаку по центру. В.Мудрик б’є здалеку (цього разу низом). М’яч трохи рикошетить і влітає у правий кут воріт «Ниви» – 3-0.

Схоже, що спрацював сценарій – «Нива» атакує, а «Поділля» забиває. Чергові удари полтавчан відбиває воротар, а контратака «Поділля» завершується ударом В.Янішина. М’яч від мотоцикла захисника піднімається вверх і по дузі залітає у ворота «Ниви» – 4-0. Передбачити таке, думаю, навряд чи хтось зміг.

За хвилини півтори до завершення матчу вдалося і «Ниві» відіграти 1 м’яч. Із близької відстані дальній, правий від себе кут воріт кам’янчан вразив Станіслав Безносенко. Цей гол вже ні на що не вплинув, тим більше на настрій на трибунах.

Тож заслужена перемога молодого «Поділля-Мотор» – 4-1, і команда вписує у своїй історії декілька досягнень із прислівником «вперше». Вперше «Поділля-Мотор» уникає останнього місця у турнірній таблиці. Вперше молодь «Поділля» виграє з перевагою у 3 м’ячі. Вперше вони виграють 2 матчі протягом чемпіонату та вперше набирають 8 очок. Крім того, вперше гравець цього молодого складу «Поділля» робить хет-трік у матчі. Сьогодні він на рахунку Влада Мудрика.

До речі, 29 вересня йому виповнилося 22 роки, тож вітаємо його і всю команду!
Що стосується іншої гри між командами «Восход» (Вознесенськ) та «Колос» (Нові Санжари), то гра закінчилася з рахунком 5-1.

Олег МАЗУРИК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар