В ролі правоохоронця, рятувальника чи прикордонника: у Кам’янці відбувся поліційний ярмарок

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У Кам’янці-Подільському на площі Польський ринок напередодні Дня захисника вітчизни і Дня козацтва відбувся своєрідний поліційний «ярмарок вакансій» або, як сказано в інформаційному повідомленні хмельницької поліції, захід профілактичного і профорієнтаційного спрямування «Наша професія – захищати». Ініціатором і організатором цього масштабного дійства виступило  Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Правоохоронні структури та навчальні заклади, пов’язані з правоохоронною діяльністю, представили десятки цікавих локацій, де всі охочі могли познайомитися з особливостями роботи нашої поліції та інших органів безпеки і правопорядку, що входять у систему МВД.

Тут можна було побачити різноманітні види зброї, транспорту, спецзасобів. Відвідувачі могли відчути себе в ролі спецпризначенця, експерта, прикордонника чи рятувальника. Особливо ця акція зацікавила молодь – кам’янецьких школярів і студентів. Під час дійства вони могли спостерігати як працюють прикордонники-кінологи, приміряти спеціальну екіпіровку поліцейських і рятувальників, здійснювати слідчі дії разом з експертами-криміналістами, потримати в руках зброю, якою користуються сили спеціального призначення поліції, зайти до мобільного митного пропускного пункту.

Особливу увагу відвідувачів привернуло відтворення бійцями роти поліції спеціального призначення ГУНП в Хмельницькій області найбільш видовищної частини спецоперації із затримання злочинців на автомобілі.

Для тих, хто зацікавився, учасники акції розповідали про умови вступу до лав української поліції та до навчальних закладів системи МВС України.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар