У Кам’янці-Подільському запустили проект для молодих мам

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Як правильно оформити немовля після народження? Які документи потрібні, щоб отримати соціальну допомогу? Як отримати пільги для багатодітних сімей? Відповіді на усі ці та багато інших запитань можна отримати в рамках спільного проекту Департаменту охорони здоров’я ХОДА та Головного територіального управління юстиції Хмельницької області «Мама має право», який презентували 15 травня в Кам’янець-Подільському перинатальному центрі.

Під час зустрічі з майбутніми матерями та медиками закладу начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк та в.о. начальника управління державної реєстрації НПА, правової роботи та правової освіти Валентина Кусмінська розповіли детально про ініціативу та її переваги.

«Мама має право» – це проект, який допоможе підготувати вагітних жінок до важливих правових питань, які виникають після народження дитини. Він передбачає проведення серії лекцій, роздачу, друкованих посібників та буклетів, а також можливість отримати безкоштовну індивідуальну юридичну консультацію.

Головний лікар перинатального центру Олександр Гурський зазначив, що даний проект допоможе удосконалити роботу та залучити більше слухачів до «Школи відповідального батьківства», яка діє в Кам’янці-Подільському з 2010 року.

До популяризації проекту залучили й відому блогерку Олену Лаврову, яка розповіла, що молоді мами часто звертаються до неї з різними запитань, в тому числі й правовими. Але зараз, завдяки проекту «Мама має право» вони зможуть отримати усю необхідну інформацію у спеціалістів та навчитись ефективно захищати й відстоювати свої права.

Також в ході зустрічі Віктор Худняк анонсував запуск у найближчий час проекту «Е-малюк», який дозволить оформляти документи на дитину, допомогу тощо в режимі онлайн.

Що ж до проекту «Мама має право», отримати детальну інформацію кам’янчанки зможуть, звернувшись до своїх лікарів-гінекологів. У них можна буде дізнатись про розклад занять «Школи відповідального батьківства» та отримати друковані посібники.

Євгенія СОЛОВСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар