ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА РЕЄСТРАЦІЯ ТВАРИН

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Кам’янець-Подільське управління ГУ Держпродспоживслужби та Кам’янець-Подільська районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляють про те, що відповідно до вимог Законодавства України (Закон України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», Положенням про Єдиний державний реєстр тварин, затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.09.2012 р. №578 (зі змінами) та ін.), ідентифікації та реєстрації підлягають усі сільськогосподарські тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України. Кожна тварина повинна бути ідентифікована не пізніше семи днів від моменту її народження, але не раніше, ніж тварина залишить господарство (особисте селянське господарство). Переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій), видача ветеринарних документів (Ф№1, ветеринарна довідка, міжнародний сертифікат) та довідок на проведення досліджень на приховані форми маститів у корів може здійснюватись лише тоді, коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі ДП «АІРТ» і на неї видано паспорт. За порушення вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин власниками/утримувачами великої та дрібної рогатої худоби, свиней та коней статтею 107-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №918 від 16.08.2022 р., надаються бюджетні дотації за утримання великої рогатої худоби. Дані кошти надаються лише на тварин, які ідентифіковані та зареєстровані у встановленому порядку. Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

Для того, щоб ідентифікувати тварину, необхідно звернутися до лікаря державної ветеринарної медицини, який обслуговує ваш населений пункт. Спеціаліст допоможе вам заповнити письмове замовлення на проведення ідентифікації та реєстрації тварин установленої форми.
За інформацією звертатись в Кам’янець-Подільську районну державну лікарню ветеринарної медицини за адресою: проспект Грушевського, 68, м. Кам’янець-Подільський. Тел.: 03849-5-03-06, 0989022740.

Анатолій ЛАВСЬКИЙ, начальник Кам’янець-Подільського управління ГУ ДПСС.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар