У Кам’янець-Подільській центральній районній бібліотеці відбулися читання з нагоди річниці виводу військ з Афганістану

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

15 лютого минає 30 років з дня виведення радянських військ з Афганістану. Війна тривала понад 9 років, більш ніж 15 тисяч молодих хлопців поклали голови на чужій землі, з них понад 3000 українців.

Війна в Афганістані своїм чорним крилом торкнулася і нашого краю. Афганська кампанія залишила невиліковну рану і у серцях тих, хто брав безпосередню участь у цій війні, і тих, хто втратив друзів, синів чи батьків.

У день 30-ї річниці виводу військ з Афганістану у центральній районній бібліотеці відбулися героїко-патріотичні читання «Ті спогади, то вічний серцю біль», в ході якого студенти коледжу культури і мистецтв ознайомились з історією втягнення радянських військ у війну в Афганістані, ознайомилися із зразками героїзму та самопожертви простих солдат, які з честю виконали свій військовий обов’язок.

На захід було запрошено членів творчого об’єднання «Ліра» Нелю Лещинську, Людмилу Кур’ян, Антоніну Яковенко, Людмилу Новіцьку, які продекламували вірші: «Заплакало небо», «Вічна пам’ять героям», «Афганська війна», «Напрасная война», «Синдром Афганистана», «На обелиске даты», провели паралелі із сьогоднішніми подіями на Сході України.

Юлія Воронюк.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар