Начальник пенсійного фонду у Кам’янці-Подільському пояснила, наскільки підвищаться пенсії

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Першого березня розпочалася індексація пенсій, яка надалі відбуватиметься автоматично. За словами начальника Кам’янець-Подільського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Оксани ДРАБИК, розмір підвищення коливатиметься: середній становитиме 255 гривень, а мінімальний — 100 грн.

– У 2019 році перерахунок пенсій проводиться шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховувався для обчислення пенсії, станом на 1 жовтня 2017 року, а саме 3764,4 гривень, на коефіцієнт 1,17. Тобто, з 1 березня 2019 року пенсії будуть перераховані із застосуванням показника середньої заробітної плати 4404,35 гривень (3764,40 х 1,17), відповідно буде збільшено основний, базовий розмір пенсії, – поінформувала під час чергової наради районного активу райдержадміністрації Оксана Миколаївна. Разом з тим вона уточнила, що у випадку, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягатиме 100 гривень, буде встановлено доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Крім цього, за словами начальника відділу, додатково будуть проіндексовані пенсійні виплати для осіб, які мають великий трудовий стаж, однак через низьку заробітну плату одержують мінімальну пенсію:

– Громадянам, які отримують пенсію та мають необхідний страховий стаж: жінки – 30 років, а чоловіки – 35 років (для осіб, яким пенсії призначені до 1.10.2011 р. – 20 і 25 років відповідно), і у яких загальний розмір пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) після перерахунку з 1 березня не досягатиме 1669,20 гривень, встановлюватиметься одноразова доплата в сумі 2410,17 гривень Вона виплачуватиметься рівними частинами (по 1205,09 грн) у березні та у квітні.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар