Соборна буде пішохідною

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Концепція реконструкції вулиці Соборна стала єдиною темою чергового депутатського клубу, який відбувся у четверг 27 лютого. Крім депутатів, у засіданні змогли взяти участь представники громадськості і, звісно, самі жителі вулиці.
За словам директора департаменту містобудування і архітектури міськради Ігоря Пиріжка є декілька ключових положень, стосовно яких існує повний консенсус у міській владі. Адже вулиця має бути пішоходною, без тимчасових споруд і вона має стати зручною та привабливою як для мешканців міста, так і для гостей.
Щодо будівництва, яке недавно розпочалось на Соборній, то директором департаменту було заявлено, що всі дозвільні документи анульовані. Більше того, на наступну сесію міськради буде винесене питання про припинення оренди землі по цій вулиці КП «Комунбуд», яке здає її в суборенду фірмі «Статус – 2000». Нагадаємо, саме ця фірма якраз і планувала побудувати підземний торговий центр.
Безпосередньо концепцію вулиці на розгляд депутатів і громадськості представив заступник міського голови Сергій Бабій. Відповідно до неї передбачається зробити вулицю в одному стилі від вулиці Грушевського до вулиці Огієнка, а в подальшому навіть до вулиці Шевченка. Її планується замостити новою плиткою, товщина якої складатиме 6 см, що дозволить рухатись по ній невеликому автомобільному транспорту, уздовж висадити платанові алеї, встановити нові лавки та ліхтарі, подібні до тих, які є на Європейській площі.
Для того, щоб замостити вулицю, за словами Сергія Віталійовича потрібно приблизно 8 млн грн. Однак викликає стурбованість зношеність старих комунікацій. На втілення задумів у міській казні є поки що 1 млн гривень. На ці гроші міська влада збирається до 1 квітня розробити проектно-кошторисну документацію, до 20 квітня зробити експертизу і до 1 липня виконати частину запланованих робіт.
Як зауважив заступник мера, поданий ним на розгляд проект є попереднім, і вже у найближчий час відбудеться його активне обговорення із залученням громадськості та фахівців.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар