ШТРАФИ ЗА ВІДСУТНІСТЬ «КОВІДНИХ» ДОКУМЕНТІВ ПЛАТИТИМУТЬ ПАСАЖИРИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Нагадаємо, з 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила перевезень між областями. Пасажири під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами повинні мати сертифікат про вакцинацію або негативний тест на COVID-19. Перевізник, у свою чергу, зобов’язаний проінформувати пасажирів про наявність одного із необхідних документів.

У разі, якщо відповідних документів немає, на пасажира може накладатися штраф від 17 000 до 34 000 грн відповідно до до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Норма щодо наявності документу про щеплення або негативного результату тестування не поширюються на неповнолітніх.

Не поширюється ця норма і на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там щонайбільше п’ять (без урахування дітей до 14 років). Водночас, дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Під час перевезень у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник.

Відповідні зміни до Постанови №1236 були внесені під час засідання Кабінету Міністрів 20 жовтня. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар