Щомісяця за газ сплачуватимемо різну ціну

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чому кожного місяця вартість газу для споживачів буде мінятися? На це запитання шукали відповіді наші кореспонденти.

За інформацією Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з травня ціна на газ для населення буде різною, залежно від тарифів газорозподільних компаній у кожному регіоні, оскільки тариф на транспортування блакитного палива з травня встановлено в однаковому розмірі.

Як роз’яснив під час прес-конференції директор ТОВ “Хмельницькгаззбут” Андрій Левицький, тариф на газ для кінцевих споживачів складається з доходів чотирьох підприємств: «Нафтогазу України», «Укртрансгазу», регіональної газової компанії («Хмельницькгазу» в Хмельницькому), компанії абонентського обслуговування. Частка «Укртрансгазу» та регіональних газових компаній була різною для кожного регіону, однак їх сума завжди була однаковою. Через це завжди був однаковим кінцевий тариф. Від 1 травня встановили єдиний тариф для «Укртрансгазу» для всіх регіонів, а тарифи регіональних газових компаній залишили незмінними. Внаслідок цього й виникла різниця кінцевих тарифів для різних регіонів.

Як стало відомо, вартість блакитного палива на травень та червень на Хмельниччині вже встановили. Тож за цей місяць мешканці області, окрім Шепетівки та Шепетівського району, платитимуть 8 гривень 27 копійок за метр кубічний газу, в червні — 8 гривень 65 копійок. Як буде далі, покаже час.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар