Щоб кам’янчанам було смачно: горіховий пиріг
Інгредієнти для тіста: вершкове масло – 200 г, борошно – 1 скл., сода – 1 ч.л., оцет, цукор – 1/2 скл., ванільний цукор – 1/2 ч.л., яйця – 5 шт., молоко – 4 ст.л., панірувальні сухарі з білого хліба – 1 скл., грецькі горіхи – 1/2 скл., цедра лимона – 1 ч.л., лимонний сік – 2 ст.л., мелена кориця – 1/4 ч.л., мелена гвоздика – 1/4 ч.л.
Інгредієнти для глазурі: грецькі горіхи – 1 скл., цукор – 1/2 скл., мед – 5 ст.л., вода – 1/4 скл.
Розм’якшене масло викласти в посудину, додати цукор, ванільний цукор і все добре збити. В окремій посудині яйця збити міксером у густу піну. Додати їх до масла з цукром і добре перемішати. Потім додати борошно, корицю, гвоздику, гашену оцтом соду, сухарі і знову перемішати. Влити молоко, сік лимона, додати цедру.
Горіхи подрібнити блендером чи натерти на дрібній тертці й вимішати з тістом.
Деко змастити оливковою олією, ложкою викласти тісто й розрівняти. Після цього помістити в розігріту до 180 °С духовку, випікати 35-40 хв.
В посудині закип’ятити воду, додати цукор і мед та проварити на малому вогні 2-3 хв. Горіхи подрібнити ножем, висипати до сиропу й на малому вогні варити ще 2-3 хв.
Як тільки пиріг вийняли з духовки, одразу ж полити гарячою глазур’ю, остудити, нарізати шматочками і подавати.