Полку заслужених і почесних прибуло (нотатки з міської сесії)

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

4 липня, під час 37 сесії міської ради, ще двоє кам’янчан долучилися до когорти найбільш шанованих мешканців нашого міста. На початку засідання за мужність і самовідданість, проявлені при виконанні завдань у зоні проведення антитерористичної операції мер Кам’янця Михайло Сімашкевич вручив відзнаку «За заслуги перед міською громадою» Марті Барановській — лейтенанту, начальнику групи військово-цивільного співробітництва 56-ї мотопіхотної бригади, учаснику бойових дій.

Трохи згодом депутати прийняли рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» директору багатопрофільного виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Рокор» Олександру Конюшенко. Його відзначено за багаторічну сумлінну працю, плідну благодійну і громадську діяльність та вагомий внесок у розвиток будівельної галузі міста. Таке рішення підтримали 26 з 27 депутатів, а Микола Розбам, Олександр Бабчинський, Володимир Костинюк та Михайло Сімашкевич особисто висловили подяку Олександру Петровичу.

Алкоголь і надалі вночі не продаватимуть

Депутати не підтримали проект рішення про скасування заборони на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в місті в нічний час – 18 з них проголосували проти, 8 – утрималося, один не проголосував.

– Попри звернення Антимонопольного комітету, заяви магазинів та супермаркетів, ще 2011 року місцеве самоврядування нашого міста взяло на себе відповідальність і на одній із сесій ми прийняли рішення про обмеження часу продажу алкоголю. Це було одним із пунктів ще моєї першої передвиборної програми. Хоча багато хто вважає, що людина, яка хоче знайти спиртні напої, їх знайде, і навіть багато депутатів ставляться до цього питання байдуже, як показала вчорашня сесія, я все ж маю свою чітку позицію. Ми, дорослі, формуємо нашу молодь, відповідаємо за неї, за спокій в місті, а тому я проти того, щоб на території Кам’янця цілодобову продавали пиво, горілку. Попри те, що міська рада знову отримала лист від Антимонопольного комітету з клопотанням відмінити обмеження, на сесії проголосували проти. Тому, на щастя, все залишається як є: з десятої вечора до восьмої ранку продаж спиртних напоїв заборонено, – прокоментував міський голова Михайло Сімашкевич.

З вулицею Петлюри та провулком Скаутським поки зачекають

В Україні триває процес декомунізації. Під час 37 сесії кам’янецькі депутати затвердили рішення про перейменування вулиць та провулків нашого місця. Відтепер вулиця Кулика носитиме назву Романа Шухевича, а вулицю Люби Берлін змінено на Яна де Віте. Провулок Гайдара перейменовано на Олександра Олеся, Колгоспний – на Бастіонний, Мічуріна – на Яблуневий, Радгоспний – на Урожайний, Чкалова – на Калиновий, Шолохова – на Євгена Маланюка.

В проекті рішення також йшлося про зміну назви вулиці Суворова на Симона Петлюри та провулка Піонерський – на Скаутський, проте з цим поки вирішили зачекати, тож спочатку питання розглядатиметься на засіданні депутатського клубу.

2, мільйона – на ліквідацію наслідків стихії

Негода, що пронеслася Кам’янцем минулого тижня, принесла чимало лиха, пошкодивши дахи шкіл та житлових будинків, огорожі біля навчальних закладів, ліхтарі та світлофори, зірвавши десятки кілометрів вуличного освітлення та зруйнувавши дорожнє покриття. Добре дісталося й будівлі Перинатального центру, де пошкоджено дах і затоплено приміщення.

Тому на порядок денний сесії винесли питання про виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії. Як поінформувала начальник фінансового управління Оксана Гут, головні розпорядники коштів провели обстеження об’єктів і подали перелік того, що вони не в змозі зробити власними силами. Рішенням депутатів, на ці потреби буде залучено 2 млн. 563,5 тис.грн. Кошти будуть виділені з двох джерел: з резервного фонду – 2 млн. 100 тис.грн., з перевиконання бюджету розвитку – 600 тис.грн.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар