ПІДПАЛ З ПОЛІТИЧНИМ ПРИСМАКОМ?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У ніч на 27 січня, близько 00.30, у місті сталася подія, яка сколихнула політичне життя Кам’янця-Подільського. На Хмельницькому шосе біля автомийки спалили автомобіль Ford Kuga, яким користувалася депутатка міської ради від фракції ВО «Свобода» Олеся Понятовська. При цьому постраждали і два сусідні автомобілі, один з яких Peugeot, так само як Ford Kuga, ремонту не підлягає. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.
Знищене авто змусило фракцію того ж дня зібрати прес-конференцію. На думку депутатів і самої Олесі В’ячеславівни, причиною підпалу стала її громадська і політична діяльність. Адже свободівка бере активну участь у комісіях, які займаються розслідуванням порушень, пов’язаних з водолікарнею і управлінською компанією «Добробут», а також працює над поверненням у комунальну власність більше гектара незаконно відчуженої землі в районі Нігинського шосе. У зв’язку з чим, розповіла депутатка, на її адресу звучать постійні погрози. Зокрема, нещодавно під час засідання комісії, яка розслідує діяльність УК «Добробут», в словесній суперечці з депутатами групи «Ми Кам’янчани», як вважає Олеся В’ячеславівна, прозвучали погрози в її бік. «Представник цієї групи депутат Геннадій Невінчан звернувся до мене з такими словами: «Передай своїм, щоб припинили перевірки, бо все так не буде», – каже жінка, – а голова депутатського об’єднання «Ми Кам’янчани» депутат Василь Кобильник заявив: «Нарешті ми відкрили ящик Пандори».

Отож, депутатська фракція ВО «Свобода» міської ради оприлюднила заяву-звернення до обласних і міських правоохоронних органів, а також міського голови з проханням посилити роботу місцевих правоохоронних органів у протистоянні (на думку депутатів) виявам організованої злочинної банди, що діє на території міста і зрослась корупційними зв’язками з колишньою владою. Також свободівці вимагають від правоохоронців забезпечити захист депутатці Олесі Понятовській. Заяву підписали усі 11 депутатів фракції.

Крім того, голова фракції, депутатка Ірина Шелепницька звернулася з проханням до тих, хто знімав відео пожежі або має якусь інформацію з цього приводу, повідомити правоохоронні органи або ж міських свободівців, щоб допомогти слідству.

Наостанок Олеся В’ячеславівна подякувала усім, хто її підтримав, і запевнила, що продовжить боротьбу з корупційними схемами.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар