«НІБУЛОН» – соціальна інвестиція в майбутнє дітей

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Наприкінці квітня Ластовецька ЗОШ І-ІІ ступенів хлібом-сіллю вітала голову Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василя Сукача, т.в.о першого заступника голови, керівника апарату адміністрації Маріанну Великохатько, начальника відділу освіти Олену Пронозюк. До них також приєдналися голова Ластовецької сільської ради Тетяна Княгинецька та директор філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН» Сергій Богачик.

Ще якийсь тиждень тому в цьому закладі, де навчається 36 учнів та виховується 13 дошкільнят, від старезних дерев’яних вікон, традиційно заклеєних папером з милом або скотчем, розгулював протяг. Тепер же в класних кімнатах тепло і затишно, бо 19 квітня за фінансового сприяння ТОВ СП «НІБУЛОН» у школі було повністю замінено старі вікна на нові металопластикові.

Варто додати, що за підтримки «Кам’янець-Подільської» філії ТОВ СП «НІБУЛОН» неодноразово здійснювались фінансові ініціативи для розвитку навчально-виховного процесу в районі. Завдяки цьому на початок навчального року 20 тис. грн. виділено на ремонт спортзалу та на будівництво септика і викладання плиткою коридора школи.

Директор філії «Кам’янець-Подільська» Сергій Богачик, який уже сьомий рік поспіль керує цим надпотужним підприємством, так прокоментував добру справу, зроблену для школярів Ластовець:

– «НІБУЛОН» – лідер українського АПК, провідний український сільгосптоваровиробник, експортер та інвестор. – зазначив він. – Крім того будучи соціально відповідальною, компанія тісно співпрацює з місцевими громадами і регулярно виділяє значні кошти на допомогу навчальним закладам, дитячим садкам, лікарням, будинкам культури, бібліотекам тощо. Компанія активно співпрацює з місцевою громадою. Впродовж багатьох років «НІБУЛОН» укладає і виконує соціальні угоди з сільрадами у різних регіонах України. Засновник і беззмінний генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський завжди стежить за тим, щоб компанія першочергово допомагала та сприяла тій громаді, де орендує землю. Тому ми завжди відповідально ставимося до кожного звернення громадян району. Так, у найближчих планах компанії –  відремонтувати медичний пункт у Княгинині, закупити нові інтерактивні дошки в навчальні заклади.

Принагідно хочу всіх привітати з тим, що ми нарешті встановили нові енергозберігаючі вікна в цьому навчальному закладі. В наших подальших планах – обладнати в школі комп’ютерний клас, але цей задум реалізовуватимемо, напевно, вже до кінця 2017 року. Радію, що нарешті Ластовецька школа стала виглядати більш сучасно, має приємний вигляд, а в класних кімнатах комфортно та затишно.

Сергій Вікторович звернувся й до школярів, висловивши сподівання, що вони добре навчатимуться, бо саме від них залежить майбутнє держави.

У відповідь на адресу ТОВ СП «НІБУЛОН» лунали слова вдячності. Так, голова районної державної адміністрації Василь Сукач подякував за результативну співпрацю і висловив сподівання на її продовження.

Своє бачення співпраці з ТОВ СП «НІБУЛОН» в голови Ластовецької сільської ради Тетяни Княгинецької:

– Варто відзначити, – зазначила очільниця, – що компанія з виробництва металопластикових пакетів серйозно поставилася до роботи і вже за 20 днів їх було виготовлено. А 19 квітня, за один день, у школі встановили 28 вікон.

Завдяки фінансуванню «НІБУЛОНА» минулого року в Збручанському будинку культури було проведено капітальний ремонт даху, в рамках угоди посипаються дороги, виділяється матеріальна допомога. А нещодавно до нас із листом звернулися батьки і вчителі Збручанської ЗОШ І-ІІ ступенів з проханням і в їхній школі встановити металопластикові вікна. Будемо піднімати це питання на сесії сільської ради. Також батьки вихованців Збручанського дитсадка звернулися із проханням придбати конвектор, бо в приміщенні дуже холодно. Нагальною потребою в навчальних закладах також є заміна шкільних дощок. З цим проханням Сергій Вікторович звернувся до депутатів районної ради і вже на сесії райради було прийняте рішення про виділення коштів на їх закупівлю. Додам лише, що депутата в нашому округу немає, тому всі його безпосередні обов’язки виконує Сергій Богачик. Ми часто звертаємося до нього по допомогу і Сергій Вікторович нам ніколи не відмовляє.

Від імені педколективу школи, батьків та учнів своє слово вдячності сказав і директор Ластовецької ЗОШ І-ІІ ступенів Олександр Каськов:

– Я дякую генеральному директору ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексію Опанасовичу Вадатурському, та директору філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН» Сергію Вікторовичу Богачику за надану допомогу школі та за тісну співпрацю, яка, до речі, була започаткована ще багато років тому, – розповів Олександр Васильович. – Компанія забезпечила нас спортивним інвентарем, новорічними подарунками і сприяла у таких масштабних проектах, які не під силу реалізувати нашій школі самотужки. Завдяки цьому підприємству у школі повністю замінено систему освітлення, побудовано септик, проведено ремонт у спортивному залі, частину підлоги у коридорах викладено плиткою, а тепер ще й встановлено металопластикові вікна. Хоча ми з допомогою батьків, вчителів, інших спонсорів чимало робимо для школи, проте таких великих проектів самостійно ми б не осилили. Сподіваємося, тепер школа стане ще затишнішою і теплішою.

Своїми враженнями від відвідин Ластовецької ЗОШ поділилася й т.в.о першого заступника голови, керівник апарату райдержадміністрації Маріанна Великохатько:

– Тетяна Володимирівна – одна із небагатьох сільських голів, яка активно спрямовує кошти на заклади освіти, зокрема й на Ластовецьку ЗОШ, – зазначила Маріанна Анатоліївна. – Вона розуміє, що робота вчителя непроста, особливо в сільській місцевості.

Користуючись нагодою, ми поцікавилися в керівника апарату ситуацією, що склалася в нашому районі щодо оптимізації мережі навчальних закладів.

– Оптимізація, безумовно, буде, – зазначила Маріанна Анатоліївна. – Зворотного шляху немає, бо надалі з такою малою кількістю дітей і такою якістю надання освітніх послуг, які ми спостерігаємо сьогодні, сільська місцевість працювати не може. Загалом, цього навчального року ми не плануємо закривати жодну школу району, передбачається лише реорганізація певних навчальних закладів в І ступінь. Оптимізація не є такою значною, проте дієвою, адже завдяки цьому процесу ми зможемо надати дітям якісні знання, а зекономлені кошти направити на нагальні потреби навчальних закладів. Наприклад, у всіх школах району потрібно замінити меблі. Минулого року в цьому руслі ми зробили чимало, однак усі ЗОШ охопити не змогли. Хочемо щоб сільська школа була такою ж достойною, якою є школа в місті.

Ольга ВОЛОШКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар