МАРНІ СПОДІВАННЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

10 жовтня спливає тримісячний термін, відведений для «безштрафного» подання даних про бенефіціарів (їх потрібно було подати до 11 жовтня 2021 р.). Хтось уже успішно з цим впорався, а хтось би й радий подати документи у зазначений термін, але нині через ажіотаж не може записатися до держреєстратора. Тож доводиться днями вистоювати в довжелезних чергах, аби здати відповідні відомості. Таку картину можна було спостерігати і в УНАП Кам’янця-Подільського.

Міністр юстиції Денис Малюська не рекомендує зараз «брати штурмом державних реєстраторів та переплачувати космічні гроші юристам за допомогу з поданням відомостей про кінцевих бенефіціарів».

Парламентський комітет з питань економічного розвитку схвалив відтермінування обов`язкового внесення до Єдиного державного реєстру інформації про кінцевих бенефіціарів суб`єктів господарювання та громадських організацій. Відтермінування передбачається ще на 9 місяців.

За неповідомлення про кінцевих бенефіціарних власників восени штрафувати не будуть, запевняє міністр юстиції у Facebook.

«Усі налякані великими штрафами за неподання інформації про КБВ, які почнуть застосовуватися після 11 жовтня. Так от, у жовтні 2021 штрафів точно НЕ буде (і в листопаді також), – зазначив міністр. – Це дозволить компаніям і громадським організаціям уникнути штрафів від 17 000 до 51 000 грн, які вони могли б отримати через брак часу на збирання необхідної інформації.

Однак дива не сталося. Вчора (7 жовтня) Верховна Рада так і не розглянула проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи (№5807). Цим законопроектом пропонується подовжити термін подання інформації, а для підприємств, де засновниками є виключно фізичні особи, цей обов’язок зовсім скасувати.

Тож тепер залишилося зовсім мало часу (2 дні) аби здати реєстратору необхідні відомості.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар