КОМУ ТА НА СКІЛЬКИ ПІДВИЩАТЬ ПЕНСІЇ З 1 СІЧНЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У січні 2022 року в Україні перерахують та підвищать пенсійні виплати для трьох категорій населення: жінкам віком 60 років, родинам загиблих в зоні АТО/ООС та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Як зростуть пенсії у січні, повідомили у Мінсоцполітики.

Пенсії 60-річним жінкам перерахують

З 1 січня виплати пенсіонеркам, які народилися до 1962 року, зростуть на 9%. Для таких жінок для виплати пенсії враховується період офіційної роботи і час виховання дітей. Також у стаж враховується і відпустка на народження дітей і вагітність. Умовою отримання надбавки для 60-річних жінок є не призначення будь-яких інших пенсій раніше.

Пенсії родинам загиблих в ООС/АТО

З 1 січня 2022 року перерахують мінімальні пенсії членам родин загиблих захисників України. Перерахунок стосуватиметься людей, які залишилися без годувальника у зв’язку із загибеллю військовослужбовця в зоні АТО/ООС. Такі українці отримають пенсію в розмірі 7800 грн, зараз така мінімальна виплата становить 6100 грн. На ці збільшені виплати можуть розраховувати більше 2 тисяч осіб.

Пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

З 1 січня українці, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, зможуть отримати збільшені пенсії. Розмір виплати буде розраховуватися, виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної зарплати на 1 січня – 6500 гривень.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар