Кому боятися зими у Кам’янець-Подільському районі

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Вільна вакансія з’явилася у депутатській команді району. На 38 сесії районної ради, яка відбулася вчора, свої повноваження склав Василь Сукач. Він написав заяву на припинення свого депутатства в зв’язку зі вступом на посаду заступника міського голови й згідно із законодавством про місцеве самоврядування не має права мати депутатський мандат. Попри написані чорним по білому правові норми, депутати тільки з третьої спроби після закликів голови райради Віктора Кривака до обранців не демонструвати свою бездіяльність та не вмішувати сюди особисті стосунки,розпрощалися з Василем Олександровичем.

І якщо один повністю порвав з районом, то інший взявся налагоджувати партнерське співробітництво. Замість «старого обличчя» в сесійній залі засвітилося «нове». На знайомство з районними самоврядниками завітав новоспечений народний депутат по 193 округу Ігор Марчук. Довго затримувати колег він не став, а запросив їх бути відповідальними під час кожного натискання на кнопку.

Особлива увага була прикута й до заступника голови районної ради ветеранів Павла Гладченка. Під аплодисменти зали його нагородили відзнакою районної ради «За заслуги».

Представники народу затвердили звіт про виконання загального фонду районного бюджету за перше півріччя по доходах в сумі понад 186 млнгрн і по видатках – зверх 178 мільйонів. За словами начальника управління фінансів РДА Олександра Федика, шість місяців закриваємо без заборгованості по основних статтях, проте попереду ще півроку і там буде не з медом.До прикладу, тільки для функціонування територіального центру до кінця року не вистачає півмільйона гривень, а з ОТГ ніяк не налагоджується належна співпраця в напрямку співфінансуванняутримання соцпрацівників.

  • Складна ситуація складається з«будинком престарілих» в Старій Ушиці. Ми не говоримо про закриття, але це питання потрібно вирішувати спільними зусиллями. В рік установа обходиться району в 5,5 мільйона, проте громади не дали ні копійки, при тому, що з 28 тамтешніх мешканців 23з ОТГ, – наголосив Олександр Григорович.

Не вистачає коштів, аби й нині говорити, що район у всеозброєнні готовий зустріти зиму.

За словами керівника відділу містобудування, архітектури житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення РДА Василя Григор’єва, освітні установи та заклади культури в повній мірі забезпечені твердим паливом. Але його не достатньо, аби обігріти ФАПи, тому є ризики для закладів охорони здоров’я залишитися один на один з морозами.

Проблемною тут є і Чабанівський НВК, де незавершена реконструкція котельні й це грозить закриттям школи на час холодів. Кілька років тому в закладі встановили сучасні котли, проте інше начиння системи опалення залишилося старим і непридатним. До того всього завалилася димохідна труба, на заміну якої депутати в листопаді минулого року делегували 150 тис.грн. Тож логічно в депутатського корпусу закралася підозра, чому за стільки часу роботи досі не зроблено, а питання випливає на поверхню перед самим опалювальним сезоном. Як пояснила начальник відділу освіти РДА Олена Пронозюк, цих коштів виявилося недостатньо й вони були повернуті назад у бюджет, на сьогоднішній день монтаж димоходу для НВК оцінюється в 280 тис.грн.

Завівши мову про освіту, зазначимо, що своїм голосуванням депутати трансформували Шустовецький НВК у початкову школу.

  • Рішення виникло в силу того, що в закладі залишилося з 23 учнів всього 10 (по 5 в 3 та 4 класах). Частина школярів переїхала з батьками в іншу місцевість, старшокласники перевелися в Чорнокозинецьку ЗОШ. Хвилюватися з підвозом дітей немає підстав, у нас вивільнилася шкільна маршрутка, яка й доставлятиме їх до нового місця навчання, – зауважила Олена Вікторівна.

Депутати надали спеціальний дозвіл на користування надрами для видобування пісків ТзОВ «ОСНОВА-2017». Попередньо наміри підприємства підтримали обранці Кадиєвецької сільської ради. Натомість вже який раз не можуть порозумітися районна рада з орендарем комунального майна по вул. Шевченка,49.Питання встигло «відростити бороду» – ТзОВ «Гармонія та краса» вже просила в депутатів дозвіл на виготовлення ПКД для проведення капітального ремонту будівлі, але не знайшла підтримки. Тепер підприємство надіслало листа із зверненням до орендодавця самостійно виконати ремонтні роботи, оскільки жахливий стан приміщення не дозволяє його використовувати, але депутати так і не дали зверненню ходу.Борис Бец взагалі запропонував розірвати договір, оскільки товариство бажає займатися медичною практикою, коли цільове призначення споруди такого виду діяльності не передбачає, а майно продати з аукціону. Вкотре питання зависає в повітрі без дієвого рішення райради, поки об’єкт відживає своє.

Завершальним акордом сесії стало звернення районної ради до Президента Українищодо недопущення поспішного відкриття ринку земель і заборони її продажу іноземцям.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар