Кам’янка. Тварини у зоні ризику

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Торік, у серпні, неабиякого розголосу набула розповсюджена у соцмережах інформація про те, що у селі Кам’янка в одного горе-господаря у жахливому стані перебувають коні та собаки. Тоді цю тему не оминув жоден місцевий засіб масової інформації, приїжджали знімати сюжети й центральні телеканали, а обурені кам’янчани вимагали покарати власника тварин. Все це мало на меті вплинути на свідомість чоловіка і спонукати його до дбайливого ставлення до братів наших менших.

З того часу минуло п’ять місяців. І що ж змінилося? Побувавши 12 січня у селі Кам’янка, у місці, де так званий фермер утримує коней, місцеві активісти повідали, що побачили картину, подібну до літньої. З тією лише різницею, що півроку тому тварини потерпали від спеки й нестачі води, а нині страждають від морозу й холоду.

Розповідає громадська активістка Мирослава Потапчук:

– Житель Кам’янки Микола Рачковський вже протягом тривалого часу морить голодом тварин, які є у його власності, – коней, собак та кіз. Щодо коней, то вони постійно перебувають під відкритим небом – і влітку, і взимку, не мають доступу до води та можливості нормально виспатися. Власник не займається заготівлею корму для тварин. Деяких з них за власний кошт підгодовують діти, а Микола Рачковський за це дозволяє їм кататися на конях. 12 січня ми на власні очі бачили, як коні вишукували траву, розгрібаючи сніг, і жадібно її їли. Вони також кидалися й на їжу, яку ми їм привезли. На деяких тваринах можна було помітити рани та видимі ознаки захворювань. Від неналежних умов утримання коні періодично здихають, але їх поголів’я поновлюється, оскільки є особини обох статей.

Цей конвеєр смерті триває вже протягом шести років. Частину тварин власник періодично утримує у так званій конюшні, яку вірніше було б назвати розвалинами. Щодо собак, то вони перебувають на прив’язі на таких коротких ланцюгах, що не мають змоги рухатися і їм навіть доводиться спати у власних випорожненнях. На них також без жалю не подивишся – тварини дуже виснажені, шкіра та кістки.

Саме тому я звернулася до райвідділу поліції із заявою з викладенням вищеназваних фактів і проханням відкрити проти Миколи Рачковського кримінальну справу за ст.299 Кримінального Кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Подібну заяву написала і керівник ГО «Жіноча сотня» Лариса Діновська, яка також неодноразово бувала на цій так званій фермі. Докази у вигляді фото- і відеоматеріалів ми додали. Тепер чекатимемо розвитку подій…

Наталя КАМІНСЬКА.

Фото Лариси Діновської.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар