ДОВЖОЦЬКИЙ СПИРТЗАВОД ПІДЕ З МОЛОТКА

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

4 листопада Фонд державного майна України оголосив про проведення аукціонів з приватизації трьох об’єктів ДП «Укрспирт». Серед них – Довжоцьке місце провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту, що на Кам’янеччині.

Стартова ціна лоту – 29 мільйонів 332 тисячі 327 гривень. Перелік майна для реалізації складається з 765 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна.

Онлайн аукціон приватизації запланований на 3 грудня.

В умовах продажу зазначається, що покупець окремого майна Довжоцького МПД та зберігання спирту ДП «Укрспирт» зобов’язаний від дати переходу права власності на об’єкт приватизації до 1 липня 2021 року забезпечити збереження видів діяльності (а це – виробництво спирту технічного денатурованого), а також зберегти не менше ніж 70 відсотків штатних одиниць, задіяних у виробництві станом на 01 січня 2020 року, та працевлаштування на них протягом 2-х місяців з моменту переходу права власності на об’єкт не менше 80 осіб.

Як зазначають на офіційному сайті Фонду держмайна України: «Приватизація зазначених активів відбувається в рамках демонополізації спиртової галузі та для створення ринку виробництва спирту на конкурентних засадах.

Інвестування в спиртові активи через приватизацію – це можливість для їхніх майбутніх власників отримати ліцензію на право виробництва спирту, що стане для них суттєвою конкурентною перевагою на ринку».

Починаючи з 15 жовтня, було приватизовано вже чотири об’єкти (Немирівське, Артемівське, Овечацьке та Лопатинське МПД, середня ціна – 50 млн грн). Найсвіжіше придбання – Бершадський спиртозавод. В аукціоні переміг єдиний учасник – ТОВ «АКВА СОЛАР ІНВЕСТ», придбавши об’єкт за стартовою ціною 19,8 мільйона гривень.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар