ДІЛИЛИ ГРОШІ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Розподіл бюджету – саме це спонукало депутатів міської ради зібратися 2 березня на позачерговій сесії. Ділили майже 42 млн грн. І вкотре не обійшлось без суперечок.

Так, голова депутатської групи «Ми кам’янчани» Василь Кобильник наполягав на тому, щоб кошти виділяли не тільки на ямкові ремонти міських доріг, а й на капітальний. На що міський голова Михайло Посітко відповідав, що гроші на капітальний ремонт будуть заплановані у середині року, коли очікуються додаткові надходження в бюджет.

Також Василь Володимирович пропонував збільшити фінансування поліції із запланованих 340 тис.грн – до 1 млн 60 тис. і направити переважну більшість цієї суми на придбання телекамер спостереження, а ще повністю забезпечити за рахунок міського бюджету медогляд педагогів і працівників культури.

Спочатку депутати не змогли досягти компромісу, але після одногодинної перерви вони таки знайшли спільне рішення. Отож, 5 млн грн, передбачених на поточно-ямковий ремонт доріг, розділили на три частини: 3 мільйони спрямували на латання доріг, по 1 мільйону – на поточний та капітальний ремонти.

Що стосується медогляду згаданих вище категорій, то цей захід повністю фінансуватиметься з міського бюджету за рахунок частини коштів, передбачених на пільгове перевезення населення громадським транспортом. Нагадаємо, що 24 млн грн депутати передбачили на перевезення пільгових категорій громадян по місту, а також міжміськими маршрутами. Раніше на пільговий проїзд було виділено майже 5 млн грн. Враховуючи дофінансування, наразі бюджетом програми забезпечуються безкоштовні перевезення пільговиків майже в повному обсязі до кінця поточного року.

Додаткових 170 тисяч, котрі знімаються з інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності міської ради, отримає і поліція.
Крім того, бюджетом розвитку передбачено 1,2 млн грн на інсулінові помпи для інсулінозалежних дітей. 1,6 млн – закладено в бюджеті на обладнання для перинатального центру, в тому числі 1,3 млн – на придбання цифрового рентген-апарату. 400 тисяч депутати спрямували на придбання санітарного автомобіля, 1,5 млн гривень отримує міська лікарня на апаратуру для відділення невідкладної допомоги. На харчування дітей пільгових категорій в закладах середньої і дошкільної освіти виділено 3 млн грн. Ще 500 тисяч гривень підуть на заходи, які популяризуватимуть місто як туристичний центр.

Не забули депутати і про громадський бюджет. Так, 2 млн грн передбачається використати на проєкти переможців, які раніше оголосив міський голова Михайло Посітко. Тож завдяки міському бюджету будуть профінансовані: «Найкраще Дітям – Вони Наше Майбутнє» (Хмельницьке шосе, 13, дитячий майданчик); «Ремонт покрівлі та фасаду, встановлення системи вентиляції в клубі олімпійського тхеквондо СК «Чайка» (Нігинське шосе, 34); Просвітницький простір «Український сад» (вул. Князів Коріатовичів – облаштування дворику міської бібліотеки); «Безпека та естетика» (вул. Суворова, 20, пішохідний перехід біля НВК для слабозорих дітей); «Територія радості» (вул. Князя Володимира, 13, дитячий майданчик).
Погодили депутати і 5 млн гривень у співфінансуванні з Фондом регіонального розвитку на закінчення капремонту центрального міського стадіону ім. Г.А. Тонкочеєва.

Не забули місцеві парламентарі і про військових. Під час цієї сесії прийнято дві комплексні програми взаємодії військових частин А2738 та А2641 і Кам’янець-Подільської міської ради та її виконавчих органів на 2021-2022 роки з бюджетом в 200 тис.грн.
За пропозицією голови фракції ВО «Свобода» Ірини Шелепницької міська рада прийняла звернення до центральних органів влади про заборону в Україні діяльності партії «Опозиційна платформа – За життя» та Партії Шарія як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар