БУЛИ ШКІЛЬНИМИ – СТАЛИ МЕДИЧНИМИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

«Ми працюємо – ти не виходиш з дому», – лікарі Кам’янеччини заявляють про свою готовність берегти здоров’я мешканців. Із забороною на регулярні і нерегулярні перевезення, зокрема у приміському сполученні, залишатися на своєму робочому місці стало доволі проблематичним для багатьох охоронців здоров’я з навколишніх сіл. Власне авто є не у всіх, а надіятися на попутки не вирішить складності ситуації.
Аби медики не «ізолювалися» разом з усіма, вжито конкретних заходів задля організації безкоштовного підвозу працівників до місць роботи. Для цього в районі підготовлено та продезінфіковано шкільні автобуси, які з 23 березня вийшли на маршрути.

Як було попередньо домовлено з лікарями, курсуватимуть вони за п’ятьма основними напрямками: Жванецький, який включає села Жванець, Ходорівці, Островчани, Колибаївка та Вільховець; Рихтівський (Рихта, Слобідка-Рихтівська, Суржа, Нагоряни та Зіньківці); Кадиєвецький (Кадиївці, Залісся Перше та Довжок); Великослобідський (Велика-Слобідка, Тарасівка, Устя, Панівці та Шутнівці); Слобідсько-Кульчієвецький напрямок обслуговуватиме села Слобідка-Кульчієвецька, Боришківці, Оленівка, Мукша-Китайгородська.
Від райлікарні автобуси відправляються о 8.00 та 15.00.
Водії транспорту для медиків забезпечуються засобами захисту і зобов’язані перевозити не більше 10 осіб. Як повідомляє пресслужба райдержадміністрації, майже 120 співробітників своєчасно зможуть виконувати свої професійні обов’язки, скориставшись спеціальною послугою. Ця акція була організована спільно Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією, Жванецькою, Слобідсько-Кульчієвецькою, Гуменецькою об’єднаними територіальними громадами.

Подбали про своїх
23 березня, за безпосередньою участю Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови Руслана Нестерова, старости Устянського старостинського округа Юрія Сидорука, лікара-інфекціоніста інфекційного відділення Кам’янець-Подільської районної лікарні, районного інфекціоніста Кам’янець-Подільської ЦРЛ, представника в госпітальній раді від Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ, члена виконавчого комітету сільської ради Бориса Сироти відбулися перші рейси у двох напрямках, а саме:
Велика-Слобідка – Устя – Шустівці – Тарасівка – Панівці – райлікарня;
Боришківці – Оленівка – Слобідка-Кульчієвецька – райлікарня.
Таку інформацію надала пресслужба Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ. В інформації йдеться, що безкоштовним підвозом до місць роботи забезпечуються в умовах карантину виключно медичні працівники, які проживають в населених пунктах об’єднаної територіальної громади. Перевезення медперсоналу буде здійснюватися двома шкільними автобусами, які продезинфіковані та готові до роботи згідно зі всіма санітарно-гігієнічними нормами.

Два автобуси від міста
Міська рада теж взялася безкоштовно довозити до роботи медиків і працівників аптек із сіл нашого району. Це – 196 осіб, котрі проживають у Заліссі-1, Жванці, Усті, Великій-Слобідці тощо. Для цього цій категорії людей видаватимуть посвідчення, яке слугуватиме перепусткою.

Графік руху двох комунальних автобусів: «Жванець – Кам’янець-Подільський» – час відправлення о 7.30; «Кам’янець-Подільський – Жванець» – 10.00.
«Велика-Слобідка – Кам’янець-Подільський» – 7.30; «Кам’янець-Подільський – Велика-Слобідка» – 10.00.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар