Ветерани Кам’янеччини пропісочили медичну реформу

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

24 жовтня районна організація ветеранів спільно з постійною комісією районної ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я і соціального захисту населення провели круглий стіл з приводу тих змін, котрі переживає наразі галузь охорони здоров’я країни. Лікуватися по-старому вже немає сил, але чи й впроваджувана медична реформа дасть бажаний результат. Особливо за живе ветеранів брали прогнози, що згідно з реформою будуть ліквідовуватися ФАПи. Тож учасники засідання переживають, чи не стане це крахом медицини на селі, а зважаючи на масштаби району, відсутній транспортний ресурс, чи сімейні лікарі доходитимуть до хворих, а пацієнти – до медиків.

  • Всі голосно заявляють, щоб медицину якомога наблизити до людей, а на ділі творяться протилежні речі. Колись у с.Вільховець закрили школу й на її місці зробили санітарний пункт, а тепер і його хочуть закрити, – аргументує незадоволення тим, що відбувається, член президії районної ради ветеранів Василь Максим’юк.

Прояснювали засади медицини завтрашнього дня присутнім медики району. Хоча і в самих лікарів до реформи є чимало запитань. За словами директора КП «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр ПМСД» Станіслава Ростецького, доля ФАПів справді й досі залишається невідомою, як і їхнє подальше фінансування. Скоріше за все, функціонуватимуть заклади первинної ланки там, де сільська рада буде фінансово спроможна їх утримувати. Така ж історія із пільговим лікуванням, на яке змушені шукати кошти в місцевих бюджетах, а зважаючи на їхній дефіцит, ця допомога людям може звестися до нуля. Попри усі скептичні зауваження, лікарі стояли на тому, ще реформи в медицині вже давно на часі й життя в подальшому покаже, чи був вірно вибраний такий шлях перевтілення.

А за результатами круглого столу зібрання прийняло звернення до керівників району, територіальних громад та депутатів всіх рівнів, в якому висловили низку пропозицій з покращення медичного обслуговування населення й зокрема осіб старшого покоління.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар