15 ОБЛАСТЕЙ – У ЧЕРВОНІЙ ЗОНІ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Україна стрімко наближається до повноцінного локдауну через катастрофічну ситуацію із COVID-19. З 30 жовтня до червоної зони епіднебезпеки переходить Хмельниччина, а з нею ще шість областей. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня. До цього часу вісім областей України уже перебували у підвищеній (червоній) зоні.

«Відповідно до оцінки індикаторних показників по визначенню рівня епідемічної небезпеки ми фіксуємо, що станом на 27 жовтня в зазначених регіонах було перевищено ознаки епідемічної небезпеки за двома показникам. А саме, по виявленню випадків інфікування. А також перевищення показника кількості госпіталізованих пацієнтів протягом останніх семи днів», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Окрім того, за словами міністра КМУ, для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар