Завтра настає вже сьогодні

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Поважних гостей – учасників всеукраїнського семінару директорів державних позашкільних закладів та всеукраїнського конкурсу виконавців естрадної пісні «Подільська веселка» серед учнівської молоді ПТНЗ – днями приймав ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти» (директор Михайло Рущак).

І поки кам’янецького глядача радували виступи солістів – вихованців профтехучилищ зі всієї України, в актовій залі ДНЗ «Подільський центр ПТО» ділилися досвідом, дискутували керівники позашкільних установ, яким було що розповісти про формування сучасного громадянина та патріота. Йшлося про здобутки й проблеми, необхідність через позашкільну освіту більш глибокого проникнення в матеріально-духовну скарбницю Вітчизни з урахуванням регіональних особливостей, співпрацю з широким колом культурно-митецьких центрів, громадськими організаціями, кваліфікацію тих, хто сьогодні виховує людину завтрашнього дня.

Вокалісти-конкурсанти, успішно здолавши два тури, продемонстрували високу майстерність, уміння втілюватися в певний образ, співпереживати й гідно триматися на сцені. А вже на гала-концерті, що відбувався поблизу Ратуші, й була розкрита головна інтрига – підбиття підсумків.

Отож, гран-прі отримала виконавиця зі Львова Христина Грицак, а до трійки найкращих увійшли Валерія Кізілова з Рівного (І місце), Христина Шматко зі Слов’янська (ІІ місце) та Діана Токар з Хмельницького (ІІІ місце).

Особливий приз отримав донбасець Павло Мітічкін, який з 6 років займається співом, хоча нині оволодіває фахом кухаря-кондитера.

— Майбутня професія, Пашо, подобається?

— Дуже.

— А як же пісня?

— Крокуватиму з нею по життю. Вона залишається зі мною.

Христині Грицак уже зараз радять подумати про кар’єру артистки. Дівчина замислюється:

— Не знаю…

— А чого в тобі більше – модельєра чи музики?

— Пісня – найголовніша…

Зрозуміло, що творчому юнацтву ще належить осмислити своє призначення, подальші плани на життя, та радує той факт, що талановитих особистостей на теренах профтехосвіти багато.

І гарне пісенне свято, і важлива розмова про якісне виховання юних громадян добігають кінця й водночас стають продовженням безперервного процесу формування європейського українця.

І за це варто було б подякувати організаторам заходу – представнику МОН Георгію Суховичу, начальнику обласного департаменту освіти і науки Олегу Фасолі, його заступнику Антоніні Харчук, координатору Ірині Посвістак, директору ДНЗ «Подільський центр ПТО» Михайлу Рущаку, заступнику з виховної роботи цього ж закладу Юрію Старику, адміністрації РЦКМ «Розмай», журі конкурсу на чолі зі знаним подільським композитором Миколою Мельником, працівникам їдальні, гуртожитку, педагогам ДНЗ «Подільський центр ПТО», художньому керівникові центру Лілії Райській та усім, хто долучився до цієї визначної та потрібної усім нам події.

Лариса ЄГОРОВА.

На фото: Христина Грицак, Павло Мітічкін, Валерія Кізілова.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар