Запасаймося попкорном: у Кам’янці-Подільському покажуть понад сто кращих короткометражок України та світу

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

22-24 червня Кам’янець перетвориться на кіномистецьку Мекку, де пройде ІІ фестиваль короткого метру «БРУКІВКА». Кінопокази та ексклюзивні прем’єри, номінації, інтригуючs конверти з фільмами-переможцями – організатори спробують передати настрій славнозвісної премії «Оскар». Червоною доріжкою йтимуть зірки сучасної української кіноіндустрії – режисери культових стрічок «Червоний», «Іван Сила», «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», «Тарас: Повернення» Володимир Філіппов, «Правило бою», «Крути 1918» та серіалу «Гвардія» Олексій Шапарєв, «Сторожова застава» Юрій Ковальов, «Коли падають дерева» Марися Нікітюк, сценарист фільму «Дзідзьо. Контрабас» Володимир Нагорний та багато інших. Гарним сюрпризом для кам’янчан стане участь у фестивалі актора театру та кіно, народного артиста України, улюбленця публіки Богдана Бенюка, котрий 23 червня запросить публіку на свій творчий вечір.

Видатні кіноособистості запрошені в якості журі та оцінюватимуть 106 робіт: 65 – з України та 41 – з 37 країн, відібраних для конкурсу у 4 категоріях: художній професійний фільм, художній аматорський фільм, анімаційний фільм та соціальна реклама.

  • Ці фінальні стрічки далися ой як непросто, адже визначали сотню з 3243 короткометражок, котрі надійшли на адресу фестивалю з понад 120 країн світу, – розповів про напрацювання фестивалю його організатор та натхненник Андрій Заєць. – Ми розробляли концепцію «Бруківки», котра б вийшла з національних кордонів, популяризували її на світових кіносайтах і результат є: в цьому році конкурс з торішнього пілотного проекту отримає продовження в статусі міжнародного.

Окрім основної частини фестивалю – власне кіноперегляду, глядачі зможуть відвідати майстер-класи з мультиплікації, написання сценаріїв, акторської майстерності та кіновиробництва від знаменитих гостей. Аудиторії також запропонують спробувати зробити щось своїми руками під шефством умільців-хенд-мейдерів на ярмарку особливих подарунків «Вулик», повболівати на першому на Поділлі масштабному турнірі косплеєрів, де змагатимуться фанати фільмів, серіалів, коміксів, книг, аніме із усієї України за спеціальні призи від «БРУКІВКИ», послухати виступи музичних гуртів та концерт оперної солістки Олени Лютаревич.

Міський будинок культури, що цьогоріч стане домом для «БРУКІВКИ», на три дні перетвориться на справжнє свято кіно. Вхід на усі заходи, покази, зустрічі та воркшопи вільний. А хто запишеться в глядацьке журі, тому у подарунок чай, кава та попкорн.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар