«РЕСПУБЛІКА» ЗНОВУ БУЛА В КАМ’ЯНЦІ

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Три дні Кам’янець-Подільський наповнювався ритмами сучасної музики. З 27 по 29 серпня в місті відбувався фестиваль «Республіка». Близько 70 молодих гуртів виступали на 5 сценах у Старому місті. Цього разу організатори запросили не тільки молоді гурти, але й представників українського шоубізнесу: власників клубів, організаторів концертів і фестивалів, а також журналістів з музичних ЗМІ. Все для того, аби молоді українські таланти змогли налагодити контакт з нашим музичним бізнесом, а підприємці знайшли цікавих українських виконавців, яких можна «розкручувати».

Як зазвичай останніми роками, так і цього разу фестиваль не був таким масштабним, як раніше. Причина цього відома – пандемія коронавірусу. Проте спеціально на фестиваль організатори ще одного подібного українського заходу «Гогольфест» запустили для нашої молоді спеціальний потяг з Києва «Гогольтрейн», який крім «Республіки» уже відвідав Одеський кінофестиваль і планує побувати во Україні ще на 3 культурних заходах.

А ще організатори постарались, щоб події заходу були доступні також людям з обмеженими можливостями: встановили пандуси, зробили зручними підходи до місць проведення фестивалю. Серед них кам’янчан радував своїм виступом Дмитро Щебетюк.

Хедлайнерами, тобто головними гостями, які приваблюють аудиторію, цього разу були: співак Степан Гіга, гурти «Один в каноє», «Жадан і собаки», «Скрябін» – солістом в якому є відомий виконавець Юрко Юрченко. Що ж стосується квитків, то ціна на один день складала 300 гривень. Але організатори вирішили зробити у суботу вхід вільним на всі заходи, цим скористалось багато кам’янчан, любителів сучасної музики. Стара фортеця була вщент заповнена, коли на її головній сцені з’явився гурт «Жадан і собаки». Ще одним подарунком для містян став виступ «Скрябіна». Їх виступ був безкоштовним і планувався 29 серпня на сцені біля Ратуші, він був присвячений пам’яті українських захисників, які полягли за незалежність України. Але щоб погода не внесла свої корективи, виступ перенесли до Старої фортеці. На щастя, ніяких опадів того вечора не було. Тому кам’ячани змогли сповна насолодитись творчістю Юрка Юрченка і музикантів, які виконували не тільки  свій репертуар і Кузьми, але й інші популярні пісні, наприклад «Червону руту».

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар