Ідеї заманливі, плани грандіозні

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Громада, що обрала пріоритетним напрямком розвиток туризму, активно впроваджує нові продукти для популяризації краю. Чимось свіженьким та інтригуючим для гостей стане екскурсійний зелений маршрут «Легенди Пониззя», котрий допомогли розробити експерт з розвитку територій Сергій Толстіхін та представниця «Активної Громади Хмельницького» Юлія Мазур. Прийшов час дізнатися про нього широкому загалу.
17 лютого в Старій Ушиці відбувся виїзний тренінг «Управління в громаді». В центрі заходу – презентація макетів інформаційних стендів з туристичною мапою маршруту та буклетів, впорядкованих в рамках реалізації проекту «Створення умов для розвитку сільського зеленого туризму в Староушицькій громаді» спільно працівниками селищної ради та представниками ГО «Бакота», а також запрошеними фахівцями. Стенди наразі виготовляються і розміщуватимуться в точках концентрації туристів, а інформаційні листівки будуть розповсюджені по садибах, кафе, а також в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському і навколишніх обласних центрах.
Розробка туристичної карти, на яку нанесено вісім головних локацій та декілька десятків об’єктів нічлігу, харчування та рекламних каталогів, стало першим етапом появи нового маршруту. В ідеях ініціаторів – напрацювання декількох пропозицій подорожі – пішої і велосипедної, унікального велоквесту «Місця Сили» з пригодами, загадками і схованими скарбами, встановлення Green Point, так званих зон відпочинку, облаштованих бесідкою, столиками, лавками, велопарковками, сміттєвими баками та довідковими банерами. На грандіозність намірів Староушицької ОТГ вказує бажання започаткувати місцевий фестиваль та відродити велозмагання, котрі тут проводились понад 60 років тому.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар