Бібліотека – скарбниця національних надбань

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Сьогодні, коли мова йде про відродження української культури, саме бібліотека є скарбницею національних надбань – традицій, звичаїв, обрядів, що сприяють відродженню національної свідомості українського народу.

Такою була тема семінару, що відбувся нещодавно на базі бібліотеки с.Колодіївка. У ньому взяли участь завідуючі книгозбірень сіл Дерев’яне, Вихватнівці, Демшин.

Перед початком зібрання присутні ознайомилися із закладом. До їхньої уваги було представлено народознавчий куточок «Джерело народної мудрості», окрасою якого є вишивки, стародавній посуд, килими, матеріали про культурний розвиток села.

Про збереження національних традицій і виховання в підростаючого покоління поваги до культурної спадщини свого народу розповіла завбібліотекою с.Колодіївка Світлана Семенюк.

Цікаву й змістовну розповідь про відзначення свята Маковія представила вчителька Колодіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Касап.

Народознавчу годину «Три серпневі спаси» підготували Діана Гаврушко, Віта Романюк, Анастасія Костецька, Давид і Назар Тайструки.

В обговоренні теми взяла участь староста с.Колодіївка Ольга Беззубенко, яка наголосила на важливості збереження національних традицій, розвитку культури на селі.

Підбила підсумки роботи семінару в.о. начальника відділу освіти, культури, спорту і туризму Китайгородської сільської ради ОТГ Любов Волоховська.

                                                                                                                                                                            Світлана СЕМЕНЮК, завбібліотекою с.Колодіївка.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар