Гроші є. Справа за проектами

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

На початок серпня на рахунках територіальних громад Хмельниччини знаходилося понад 92 млн. грн., або 55,1% від загальної суми державної субвенції. Із них на розвиток інфраструктури об’єднаних громад Камянеччини передбачено 3,3 млн.грн. Китайгородській сільській раді, 6,9 млн.грн. – Гуменецькій, 2,4 млн.грн. – Колибаївській.

Однак, за інформацією прес-служби Хмельницької ОДА, касові видатки цих надходжень зовсім не п ’роводилися. Консультант з бюджетних питань проекту “ПУЛЬС” Асоціації міст України Олена Бохонська вважає таку ситуацію нормальною, оскільки кошти субвенції на інфраструктуру були розподілені лише у червні поточного року, а для їх використання потрібно підготувати проекти та провести тендерні процедури.

– Тому, як правило, за умови розподілу субвенції у червні, – каже пані Олена, – видатки йдуть у кінці третього – на початку четвертого кварталу.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 7 червня, для об’єднаних територіальних громад Хмельницької області передбачено 167 млн. 31 тис.грн на формування інфраструктури.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар