Картопля, запечена в горщиках
Інгредієнти: куряче філе – 500 г, картопля – 6-7 шт., морква – 2-3 шт., цибуля ріпчаста – 5-6 шт., масло вершкове – 100 г., сметана – 250-300 г., сир твердий – 200-250 г, часник – 4-5 зубчиків, олія, сіль, перець за смаком.
Картоплю, моркву й цибулю нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді на олії до утворення золотистого кольору. Картопля обсмажуємо окремо. Не забудьте злегка посолити.
Куряче філе (можна й інше м’ясо) теж нарізаємо невеликими кубиками, солимо, перчимо і обсмажуємо на середньому вогні хвилин 10. Потім всі складові змішуємо. Сіль та спеції додаємо за смаком.
Керамічні горщики злегка змащуємо шматочком вершкового масла й натираємо стінки подрібненим за допомогою часникодавки часником. Викладаємо половину овочів з м’ясом і зверху посипаємо крупно натертим сиром. Заливаємо частиною сметани, знову викладаємо овочі з м’ясом, посипаємо рештою сиру й заливаємо рештою сметани. Зверху кладемо по шматочку вершкового масла і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 45-50.
Подаємо на стіл, прикрасивши зеленню.