ЛІСІВНИКИ СПРАЦЮВАЛИ З ГАРНИМИ ПОКАЗНИКАМИ

Автор: | Опубліковано Суспільство Немає коментарів

Податки для держави – один з основних результатів роботи підприємства. ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство» є наповнювачем бюджетів усіх рівнів, до яких у 2021 році сплачено більше 28 млн грн, з них до місцевого бюджету – 8 млн грн, єдиного соціального внеску – майже 7 млн грн (150% до відповідного періоду минулого року). З цих коштів реалізуються соціально-економічні програми, фінансується заробітна плата працівників бюджетної сфери, пенсії та безпека держави.

В економіці району лісове господарство також відіграє важливу роль у забезпеченні населення деревиною, дровами паливними, підтриманням екологічної складової.

Зароблені кошти лісівники вкладають на утримання рекреаційного потенціалу в лісах природоохоронного призначення, працюють над збільшенням продуктивності лісів шляхом впровадження передових інтенсивних технологій, модернізації трудомістких процесів сучасними машинами та механізмами. У 2021 році підприємством проведено технічне оновлення основних засобів на суму більше 2,1 млн грн. Завдяки цьому збільшився обсяг реалізації продукції, чистий прибуток отримали в розмірі 3 млн грн, а це 154,5% проти показника минулого року, відрахування частини чистого прибутку склали 1,5 млн грн, також виріс і рівень заробітної плати на 181%.

Лісівники підприємства активно реалізовують програму Президента «Зелена Країна». У 2021 році висаджено 40 тисяч штук саджанців, вирощено 538 тисяч штук садивного матеріалу, заготовлено 6 тонн насіння лісових порід, що забезпечить повністю потреби підприємства для проведення робіт, передбачених Програмою.

У цілому по лісовій галузі, за інформацією голови державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця, у бюджети всіх рівнів сплачено 8,9 млрд грн податків. Це на 148% більше, ніж у 2020 році.

У цьому році лісівники досягли кращих показників галузі за 30 років:

  • Виручка від реалізації продукції склала 22,7 млрд грн. Це на 157% більше, ніж у 2020 році.
  • Чистий прибуток підприємств склав 921,5 млн грн. Це на 461% більше, ніж у попередньому році. Крім того, влітку 2021 року Уряд зменшив відсоток відрахування до бюджету частини чистого прибутку з 80% до 50%. Це дозволяє закуповувати більше протипожежної техніки з обладнанням та систем спостереження для запобігання виникнення лісових пожеж. Також підприємства зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для висадки 1 мільярда дерев в рамках програми Президента «Зелена країна».
  •  Капітальні інвестиції склали 1181,2 млн грн. Це на 346% більше, ніж у 2020 році.
  •  Лісгоспи отримали близько 100 одиниць нової техніки для охорони лісу від пожеж і браконьєрів.
  • Крім того, площі лісових пожеж зменшилися у 256 разів. Таких показників вдалося досягти завдяки новітнім космічним системам оповіщення, оновленню матеріально-технічної бази, протипожежним навчанням лісівників та сприятливим погодним умовам.
  • Коефіцієнт відновлення лісу – 1,1. Співвідношення зрубаного і посадженого лісу найвище за 5 років.
  • У 2021 році лісівниками висаджено близько 240 млн деревних рослин. У тому числі в рамках програми Президента «Зелена країна» – 59 млн сіянців. У 2022 році запланована висадка близько 300 мільйонів деревних рослин.

Пресслужба ДП «Кам’янець-Подільський лісгосп».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар