ЯБЛУКА ЗАПЕЧЕНІ З РОДЗИНКАМИ І ГОРІХАМИ
Візьміть яблука трохи більшого за середній розміру, повирізайте серцевини, щоб не було насіння, хай навіть із просвітом, насипте в отвори дещицю цукру, затим покладіть по кілька заздалегідь промитих і набухлих у гарячій воді родзинок, по дрібці посічених волоських чи інших горіхів і зверху ще посипте цукром. У духовку при малому вогні хвилин на двадцять – двадцять п’ять, а самі тим часом готуємо глазур. Наливаємо в алюмінієву чи скляну посудину півтори склянки молока, доводимо майже до кипіння, засипаємо 1,5 ст. ложки цукру, дрібку ванільного цукру, 3 ст. ложки какао-порошку і наприкінці, коли майже закипіло, – кладемо шматочок вершкового масла. Тримаємо на вогні, повільно перемішуючи, 10 хв. Коли вийняті яблука за кілька хвилин остигнуть, рівномірно поливаємо кожне глазур’ю, щоб аж скапувало. Особливо порадуєте таким десертом малечу.