“Зелена енергія” вироблятиметься в Старій Ушиці

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО-ФОТУРЕ «Стара Ушиця» розпочала будівництво сонячної електростанції в смт Стара Ушиця потужністю до 10 МВт.

Близько 10 гектарів непридатної для сільськогосподарського виробництва землі на південному схилі селища віддали під спорудження СЕС. Для розміщення технологічного обладнання електростанції використовуються системи кріплення і будівельні рішення, які були спеціально розроблені з урахуванням вимог території.

Будівництво об’єкта планують завершити до кінця літа, а вже восени почнуть відпускати електроенергію в енергосистему України.

Нагадаємо, що для спорудження цієї станції керівництво громади доклало чимало зусиль. Для прийняття необхідних рішень скликалася не одна позачергова сесія. Голова громади Анатолій Тимчук ще раніше визначив пріоритетними завдання, що стосуються відновлювальної енергії. Адже це є запорукою того, що бюджет ОТГ буде тільки поповнюватись, а це, в свою чергу, дасть можливість використовувати кошти на необхідні видатки Разом з тим цей проект має стати хорошим сигналом для потенційних інвесторів.

За матеріалами прес-служби Староушицької ОТГ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар