У Нігині перехід до ПЦУ так і не відбувся

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На Кам’янеччині 3 березня розгорілися неабиякі пристрасті навколо релігійного питання. Сталося це у селі Нігин. Частина громади виявила бажання, аби місцева церква перейшла з підпорядкування Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) до Православної Церкви України (ПЦУ).

Цього дня пристрасті вирували як біля самого храму, так і поблизу сільського клубу, куди згодом зійшлися всі учасники. А їх, за словами начальника Кам’янець-Подільського районного відділення поліції Андрія Дуранкова, зібралося до трьох сотень. Правда, більш ніж третя частина – були приїжджі парафіяни, які зі своїми духовними наставниками, служителями УПЦ МП прибули на підтримку місцевих віруючих.

Як поінформував староста села Олександр Сосула, про проведення зборів громади ініціативна група повідомила заздалегідь, були зібрані й підписи місцевих жителів, які виявили бажання перейти в ПЦУ. Та коли з’ясувалося, що місцевий священнослужитель отець Євген не бажає виходити з УПЦ МП, то й більша частина вірян його підтримала, оскільки не хотіли міняти свого батюшку на іншого священика.

Аби зарадити шарпанині та стишити шквал словесної пристрасті, місцевий люд запустили у приміщення клубу, а приїжджі залишилися на подвір’ї та своїми молитвами і піснеспівами підтримували прихожан УПЦ МП.

Кілька годин поспіль селяни сварились один з одним. Було навіть створено лічильну комісію, яка б взялася рахувати прихильників тієї чи іншої сторони. Однак за кілька годин взаємних звинувачень, зрозумівши, що лише голосуванням тут не зарадиш, запалу трохи поменшало і люди розійшлися. Одні – до храму, інші – по домівках.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар