У Колибаївці відкрили поліцейський офіс нового зразка

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

14 листопада в Колибаївській об’єднаній територіальній громаді почав діяти стаціонарний поліцейський відділ, що розмістився в одному приміщенні з сільрадою. Для правоохоронців облаштували три кабінети та кімнату відпочинку. Відтепер тут працюватимуть група швидкого реагування та двоє дільничних. А ще місцеві жителі отримали в користування мобільну поліцейську станцію – перший з подібних спецавтомобілів в Україні, який передала громаді Консультативна місія Європейського Союзу.

На урочистості з нагоди відкриття відділу на майданчику біля сільради зібралися представники влади, правоохоронці, місцеві жителі. З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв.

– Сьогодні ми робимо дуже багато, аби повернути довіру людей до правоохоронців. Я переконаний, що всі, хто одягнув форму Національної поліції, чітко усвідомлюють свою відповідальність перед громадянами. Відкриваючи сьогодні поліцейську дільницю, ми маємо на меті змінити систему взаємовідносин між громадянським суспільством та правоохоронцями, хоч ця робота непроста й довготривала. Саме в цій будівлі люди мають отримувати відповіді на ті питання, які їх турбують. І йдеться не лише про безпеку, а загалом про проблеми, що хвилюють їх повсякчас, – зазначив Костянтин Володимирович.

Відкриття Колибаївського поліцейського відділку нового зразка стало результатом співпраці територіальної громади та правоохоронців з Консультативною місією Європейського Союзу.

– Завдяки мобільній поліцейській станції правоохоронці матимуть змогу якісно працювати у віддаленій сільській місцевості. Жителі мають бути впевнені, що поліція приїде, коли вони попросять її про допомогу. Важливо, щоб люди отримували ефективні та надійні послуги, – наголосила в.о. керівника підрозділу Консультативної місії ЄС з реформування правоохоронних органів Маура О’Салліван.

Мобільна поліцейська станція – це новий мікроавтобус Ford Transit, оснащений обладнанням, що дозволяє автономно працювати в населених пунктах. Він має спеціальну систему опалення, що здатна функціонувати за складних погодних умов та отримувати живлення від електромережі. Мобільна станція надаватиме послуги мешканцям семи селищ, де проживає понад 6000 осіб, і базуватиметься в с.Колибаївка.

Також Консультативна місія передала новому поліцейському відділку комп’ютери, оргтехніку, меблі, сейфи та інше обладнання на загальну суму півтора мільйона гривень. Ремонт приміщення зробили за кошти об’єднаної територіальної громади і обійшовся він у 220 тисяч гривень.

– Якщо новому шерифу в нас сподобається, то сільрада придбає для нього житло, – пообіцяв перед усіма присутніми голова Колибаївської ОТГ Михайло Желізник.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар